Faizsiz Kredi Müjdesi! Emekli, İşçi, Memur, Çalışanlara Faizsiz Kredi Verilecek

Faizsiz kredi ile ilgili detaylar birçok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Özellikle son dönemde Devlet bankaları öncülüğünde başlatılan tarihi düşük faiz oranlı konut ve taşıt kredilerinin ardından milyonlarca emekli, işçi ve memuru yakından ilgilendiren faizsiz kredi araştırmaları...

Faizsiz Kredi Müjdesi! Emekli, İşçi, Memur, Çalışanlara Faizsiz Kredi Verilecek
Yayın Tarihi: 3.08.2020 15:46:52

Faizsiz kredi ile ilgili detaylar birçok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Özellikle son dönemde Devlet bankaları öncülüğünde başlatılan tarihi düşük faiz oranlı konut ve taşıt kredilerinin ardından milyonlarca emekli, işçi ve memuru yakından ilgilendiren faizsiz kredi araştırmaları yapılıyor. Faizsiz kredi veren bankalar hangileri? Faizsiz kredi çekmek için şartlar ve gerekli evraklar nelerdir? Tüm detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Faizsiz kredi almak için koşullar neler ve nasıl alınıyor? Geçmişe bakıldığında özel bankalardan faizsiz kredi çekmek lüksken 2020 yılına bakıldığında birçok özel banka faizsiz kredi sunmaya başladı. İşçi, emekli, memurlar için 1000 TL’den 10 bin TL’ye kadar faizsiz ihtiyaç kredisi dönemi başladı. 60 aya kadar vadeli faizsiz kredi veren bankalar hangileri? Vatandaşlarımız bu dönemde faizsiz ihtiyaç kredisi veren bankaları araştırmaktadır. Peki gerekli koşullar nelerdir? Başvuran herkesin yanı sıra, kredi notu düşük olanlar için ve kredi sicilleri bozuk olan vatandaşlar içinde bu imkan sağlanmaktadır.

EMEKLİ OLANLARA FAİZSİZ KREDİ 

Emekli olan vatandaşlarımız maaşının 10 katına kadar faizsiz ihtiyaç kredisi alabilmektedir. Ekonomik anlamda sıkışıldığı zaman maaşını aldığı bankadan maaşının 10 katına kadar faizsiz kredi çekebilmektedir. Yaklaşık 1800 TL maaş alan bir vatandaş 5400 TL avans alabilmektedir. Ayrıca 18 bin TL’ye kadarda kredi çekebilmekte. Bunun içinse sadece bankaya başvuru yapmaları yeterli. Pandemi sürecinde ekonomik olarak zorluk yaşayan emekli vatandaşlarımız için önemli bir imkan sağlanmaktadır. Alabileceğiniz bu tutar maaşınızla orantılı olup gittiğinizde avans hakkına da sahipsiniz. 2 bin TL maaş alan emekli bir vatandaş 6 bin TL’ye kadar avans alabilmekte ve 20 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi çekebilmektedir. Alından avans tutarının %25’i her ay olarak maaşlarından kesilecektir. 2 bin TL maaş alan bir emekli için bu tutar 500 TL olarak her ay maaşından kesilecektir.
 
KONUT KREDİLERİNDE KOŞULLAR NELERDİR?


bankaların uyguladıkları koşullar birbirleri arasında farklılık gösteriyor. Ancak bazı ortak şartlarda bulunmaktadır. Bunlardan konut kredisi çekilen ev için tapu bulunması şartı önceliklidir. Ayrıca konutun iskanının olması , kredi çekmek isteyen bireyin yüksek kredi notlarına sahip olması , güvenceli bir adli sicil kaydı barındırması ve maaşıyla çekmek istediği kredi notunun yarı yarıya bir orana sahip olması ortak koşullardandır. 

İHTİYAÇ KREDİSİNDE SON DURUM!

İhtiyaç kredileri uygunsuz durumlarla karşılaşan vatandaşların ekonomik bir destek alması için sunulan bir çözümdür. Diğer kredilerin aksine daha hızlı ve çözüm odaklı kredi çekilmesini sağlamaktadır. İhtiyaç kredisi 30 bin ile 45 bin TL arasında bir tutar olur. Bu yanıyla taşıt kredisi, eğitim kreşi ve konut kredisinden farklıdır. 

TAŞIT KREDİSİ İÇİN KOŞULLAR NELERDİR?

Taşıt kredisi için de diğer kredi koşullarında olan 18 yaş üstü olmak zorunludur. Bununla birlikte belgelenebilir aylık gelirinizin olması ve Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydınızın olması ön koşullardandır. Yukarıdaki şartları sağladığınız takdirde başvuru imkanınız olmaktadır. Ancak SGK kayıtlarınızda en az 6 ay süreyle çalışıyor olmanız gerekmektedir. Taşıt kredisi alımlarında kredi notunuz da oldukça önemlidir. Diğer birçok kredi türünde olduğu gibi taşıt kredisinde de kredi notunuzun belli bir seviyede olması önemlidir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR