Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) Gişileri Çift Taraflı Ücret Alacak Mı?

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü üzerinde Anadolu yakasından Avrupa yakası istikameti üzerine kurulan TAK sistemi sebebiyle kamuoyunda "Çift Taraflı Ücret Alınacak" şeklinde bir algı oluşmuştu. Konuyla ilgili Bakan Arslan'dan açıklama geldi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) Gişileri Çift Taraflı Ücret Alacak Mı?
Yayın Tarihi: 24.10.2017 11:56:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün çift yönlü paralı olacağı iddialarını yalanladı. Yaptığı açıklamada Bakan Arslan şunları ifade etti:

"Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde serbest geçiş yaptık. Trafik akışını kolaylaştırdık. Ters yönde TAK sistemi kurduk. Güvenlik amacıyla kurduk, 27-28 gün İstanbulluları biraz mağdur ettik. Bu kesinlikle çift yönlü ücretlendirmeye yönelik yapılan bir işlem değildir.'

Güvenlik kameralarının kurulma nedeni de belli olmaya başladı. İstanbul Boğazı'nı üçüncü kez havadan birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün trafiğe açılmasından sonra ağır vasıta araçlar "fiyat olarak daha cazip olduğu" gerekçesiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönelmişti. Durum böyle olunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullandıkları için kesilen ceza 92 TL’den 500 TL’ye çıkarılmıştı.

Ancak yine de ağır vasıta araçları bu ağır ceza da durduramadı. Yapılan tespitlere göre İstanbul'da özellikle gece yarısı 01:00 ile 05:00 saatleri arasında ağır vasıtalar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden kaçak geçişe devam etti.


Yapılan bu çalışmalardan sonra bu kaçak geçişlerin de önüne geçileceği öngörülüyor.

Köprü Üzerine Kurulan TAK Nedir?
Köprü üzerine kurulan konstrüksiyonlara TAK'da denilmektedir.





 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR