Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü Cocu Nereden Geldi? Kariyeri ve Başarıları?

Fenerbahçe, teknik direktörlük görevi için Phillip Cocu ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. PSV, Cocu'nun Fenerbahçe ile anlaştığını duyurdu. PSV, TSİ 13.00'te düzenleyeceği basın toplantısıyla teknik direktör Phillip Cocu'ya veda edecek. Cocu'nun yarın İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Yeni Teknik Direktörü Cocu Nereden Geldi? Kariyeri ve Başarıları?
Yayın Tarihi: 22.06.2018 12:51:00

Sportif direktör Damien Comolli’nin her konuda anlaşmaya vardığı genç teknik adam için kulübü PSV Eindhoven ile yapılan görüşmeler de sorunsuz tamamlandı. Bunun sonucunda da iş sadece resmi açıklamaların yapılmasına ve imzaların atılmasına kaldı. PSV, TSİ 13.00'te düzenleyeceği basın toplantısıyla teknik direktör Phillip Cocu'ya veda edecek. Cocu'nun yarın da İstanbul’da olması bekleniyor.



Phillip Cocu Kimdir?

Phillip Cocu, daha önce AZ Alkmaar,PSV, FC Barcelona gibi takımlarda oynamıştır. Hollanda millî futbol takımı ile 101 maça çıkıp 10 gol atmıştır. Futbol kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Jazira Club takımında bitirmiştir. Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Cocu, teknik direktörlük kariyerine 2008 yılında PSV Eindhoven’ın yardımcı antrenörlüğü ile başlamıştır. Phillip Cocu, aynı zamanda Hollanda millî takımının da yardımcı antrenörlüğünü üstlenmiştir. 2012 yılına kadar bu iki görevde de bulunan teknik adam 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğuna getirilmiştir. 2013 yılı haziran ayında PSV Eindhoven ile 4 yıllık anlaşma imzalayarak Dick Advocaat’ın yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. PSV geçen sezon Philipp Cocu önderliğinde Hollanda’da şampiyon oldu. Cocu önderliğinde PSV, son 4 sezonda 3 kere şampiyon olmayı başarmıştır.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR