Filmekimi Başlıyor

Filmekimi bu yıl 29 Eylül'den 29 Ekim'e kadar İstanbul, Edirne, Eskişehir, Ankara, Diyarbakır, İzmir ve ilk kez festivale katılacak Bodrum'a uğrayacak.

Filmekimi Başlıyor
Yayın Tarihi: 30.08.2017 22:55:00

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 16. kez düzenlenen bu yıl da İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerindeki gösterimlerini sürdürüyor. Filmekimi, 29 Eylül - 8 Ekim tarihlerinde İstanbul'da Beyoğlu ve Atlas Sinemaları, Kadıköy Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılacak. İstanbul dışı gösterimlerine 2011’de başlayan Filmekimi, İstanbul’un ardından bu yıl 27-29 Ekim tarihlerinde ilk kez Bodrum’a da uğrayacak.
 
Filmekimi gösterimleri 6-8 Ekim’de Edirne, 13-15 Ekim’de Eskişehir, 13-17 Ekim’de Ankara, 20-22 Ekim’de Diyarbakır ve 20-24 Ekim’de İzmir olmak üzere 7 farklı şehirde gerçekleştirilecek.
 
Filmekimi programında bu yıl, Cannes’da Altın Palmiye kazanan 'The Square’den, Jüri Büyük Ödülü dahil dört ödül kazanan '120 BPM’ye birçok film yer alıyor. Juliette Binoche ve Gérard Depardieu'nun oyuncu kadrosunda yer aldığı 'Bright Sunshine In', 'The Lobster'ın yönetmeni Yorgos Lanthimos’un Cannes En İyi Senaryo ödüllü yeni filmi 'The Killing of A Sacred Deer’, Michael Haneke’nin Cannes Film Festivali’nde yer alan filmi 'Happy End' ve Robert Pattinson’ın performansıyla kendisinden söz ettiren, Safdie kardeşlerin son filmi 'Good Time' da Filmekimi'nde izleyici karşısına çıkacak filmler arasında yer alıyor.

Filmekimi biletleri İstanbul’da, 23 Eylül Cumartesi 10.30’da Beyoğlu Atlas, Kadıköy Rexx sinemalarına açılacak gişelerden ve online satış kanallarından satışa sunulacak.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR