Fırat Ögeday yeni single çalışmasıyla ses getirecek!

Genç şarkıcı Fırat Ögeday yeni single çalışması ile müzik dünyasına adım atmaya hazırlanıyor.

Fırat Ögeday yeni single çalışmasıyla ses getirecek!
Yayın Tarihi: 25.07.2022 12:53:00

Türkçe rap türünde eserler üreten Fırat Ögeday, ‘’Yenilikçi ve özgün müziğin yaşaması gerektiğine inanıyorum’’ dedi.

Sosyal medyanın hayatımızın merkezine oturması ile birlikte yetenekli isimlerin sesini duyurması kolaylaştı. Spotify, Youtube, Amazon Music, Fizy, Deezer ve iTunes gibi müzik platformları üzerinden yayınlanan şarkılar dünyanın dört bir yanındaki insanlara ulaşabiliyor. Müziğin evrensel dili teknoloji ile birlikte şahlanışa geçti. Ülkemizde de genç ve yetenekli isimler birer birer albüm ve single çalışmalarını yayınlanmaya başladı. Son olarak Fırat Ögeday’ın rap müzik türünde hazırladığı single çalışması gündeme geldi. 2001 doğumlu olan genç yıldız, çocukluk hayalini kariyer planlamasının ana merkezine yerleştirdi. Küçük yaşlardan itibaren müziğe yoğun ilgi duyan Fırat Ögeday, söz ve müziklerinin kendisine ait olduğu single çalışması için düğmeye bastı.


‘’Rap müziğin ruhunu yaşatacağım’’

Bugüne kadar farklı meslek dallarında başarılı bir kariyer inşa eden Fırat Ögeday, radikal bir kararla müzik dünyasına adım attı. İnsanların hayallerinin peşinden koşması gerektiğine dikkat çeken genç sanatçı, ‘’Ülkemizde birbirinden yetenekli gençler bulunuyor. Fırsat tanınması halinde yeteneklerimizin dünya çapında ses getirecek kadar önemli olduğuna inanıyorum. Rap müzik hem söylemekten hem de dinlemekten hoşlandığım bir müzik türüdür. Lakin, single çalışmam tamamen rap müzik üzerine kurulu olmayacak. Türkiye’ye özgü müzik aletlerini de alt yapıda kullanmaya özen gösterdim. Ayrıca, şarkı sözlerini hazırlarken anlamlı ve mesaj içerir özellikte olmasına dikkat ettim. Her kültürün farklı ve kendine has özellikleri bulunur. Yeni şarkılarımda Türk kültürünün öne çıkmasını ve insanlarımıza hitap etmesini sağladım’’ diye konuştu.

Rap müziğin doğası gereği isyankar ve sosyolojik öğeler barındırdığına dikkat çeken Fırat Ögeday, ‘’Şarkı sözlerimin dinleyenlerin hayatına ve kalbine dokunacak şekilde olması benim için çok önemliydi. Şarkılar, dinleyenler tarafından içselleştirildiği vakit anlam kazanır. Hem hareketli hem de duygusal parçaların yer alacağı single çalışmamı yayınlamama az kaldı. Son düzenlemeleri de yaptıktan sonra müzik platformları üzerinden dinleyicilerin beğenisine sunacağım’’ dedi. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR