Foça Butik Otel ve Foça Gezilecek Yerler

Ege'nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Foça gezebileceğiniz pek çok farklı yeri bulunan bölgelerden biridir.

Foça Butik Otel ve Foça Gezilecek Yerler
Yayın Tarihi: 11.12.2019 12:08:00

Sakin ve huzurlu atmosferini korumayı başaran ender tatil beldelerinden biri olması da Foça' yı ve Foça Butik Otel 'lerini cazip kılan unsurlar arasında yer alıyor. Peki, rotanızı Foça'ya çevirdiğinizde nereleri gezebilir ve nerelerde kalabilirsiniz? Sizler için araştırdık. Başlayalım mı?

Siren Kayalıkları

Foça’ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken ve Foça gezilecek yerlerin başında siren kayalıkları geliyor. Akdeniz foklarının doğal yaşam alanlarından biri olan Siren Kayalıkları’nın adı Homeros destanında da geçiyor. Foça'da her gün düzenlenen tekne turları ile siren kayalıklarına gidebilir ve bu muhteşem güzelliği yerinde görebilirsiniz. Ancak bu bölgede denize girmenin yasak olduğunu da bilmeyenler için hatırlatalım.

Athena Tapınağı

Milattan önce 590 yılında inşa edildiği tahmin edilen ve iyon döneminden kalma olan Athena Tapınağı Foça'da görmeniz gereken yerler listesinde bulunuyor.

Kybele Açık Hava Tapınağı

Milattan önce 580 yılında inşa edilen açık hava tapınağının en çok ilgi gören yerleri surları oluyor. Surların bir bölümünün harçsız olarak inşa edilmiş olması, tapınağın sur kısmının daha sonradan inşa edildiği şüphesini akıllara getiriyor. Maalesef özellikle surların büyük bölümü zamana yenik düşmüş. Ancak kalanları görmek için bile mutlaka Foça’ya gidin.


Taş Ev

Foça ’nın 8 kilometre doğusunda bulunan taş ev yol kenarında, bir dere yatağında bulunuyor. Dere yatağı kurulmuş durumda ancak taş ev inşa edildikten önce mi yoksa sonra mı kuruduğu bilinmiyor. Bu arada yapının milattan önce 4 yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor.

Yel Değirmenleri

Muhteşem bir manzaraya sahip olan yel değirmenleri de tarihi bir yapıya sahip olması ile ön plana çıkıyor. O kadar eski bir dönemden kalmak ki yel değirmenlerinin her an yıkılabileceği de biliniyor. Yıkılmadan önce mutlaka bu muhteşem manzarayı görmelisiniz.

Foça’da Konaklayabileceğiniz Oteller 

Foça'da konaklayabileceğiniz yer bulmakta da zorlanmazsınız. Eğer en az Foça kadar sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olsun istiyorsanız tercihinizi butik otellerden yana yapmaya özen gösterin. Foça'da kalabileceğiniz oteller arasından seçim yapma konusunda geç kalmayın. Böylece beklentilerinize uygun bir hizmet alabileceğiniz oteli daha kolay bulmuş olursunuz.

Foça Otel 1887

Eski Foça merkezinde hizmet veren bu otel gayet sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Beldenin merkezinde olması her türlü restorana ve alışveriş merkezlerine de yakın olması anlamına geliyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR