Az Su İçmenin Vücudunuza 10 Zararı
Az su içtiğinizde vücudunuzda ne gibi değişiklikler oluyor gelin birlikte öğrenelim..
Yüksek Kan Basıncı
1 | 10
Dr. Chorley'e göre “Kalp, vücuda pompalanan kan miktarını korumak için çok çalışmak zorundadır, bu nedenle sistemde daha az sıvı varsa, kalp tamamen dolmaz, bu yüzden uyum sağlamak için daha hızlı atması gerekir.”
Yüksek Kolestrol
2 | 10
Kanınızda yeterince su bulunmaması, kanınızın akışkanlığını azaltıp, kalbin sıkışmasına sebep olacaktır. Kolestrolün arterlerinizde birikmesiyle de vücudunuz hasar görecektir.
Kramp
3 | 10
Dehidrasyon daha az verimli aerobik kondisyona sebep olmaktadır. Aynı miktarda aerobik egzersiz için kalp atış hızı arttığından, yorgunluğa ve laktik asit üretecek anaerobik metabolizmaya girerek daha fazla kas ağrısına neden olur.
Sindirim Problemleri
4 | 10
Zayıf sindirimin önemli bir nedeni dehidrasyondur. Su, kalsiyum ve magnezyum eksikliği ülserlere, gastritlere ve asit reflülerine neden olabilir çünkü mide sindirim asidi üretmek için yeterli H2O'ya sahip değildir. Çalışmalar , içme suyunun, mide pH'sini geçici olarak yükselterek, ciddi asit reflü semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir .
Yorgunluk
5 | 10
Su eksikliği, vücuttaki her şeyi yavaşlatır, uykulu ve yorgun hissetmenizi sağlar. Yeterli hidrasyon, bedeniniz, aktivite seviyeleriniz ve ter oranınız gibi birçok farklı faktöre bağlıdır. Uluslararası Irk Tıbbı Enstitüsü'nün kurucusu Dr. William Roberts , “Susadığınız zaman zaten susuz kalıyorsunuz” diyor. En iyi göstergesi idrar rengi. Açık renkli idrar, yeterince hidratlandığınız anlamına gelir; koyu renkli idrar dehidratasyon belirtisidir.
Cilt Problemleri
6 | 10
Vücudunuz susuz kaldığında kan akışını yavaşlatır ve cildiniz yeterli miktarda oksijen veya besin almaz. Cilt Kanser Vakfı sözcüsü ve kurul sertifikalı dermatolog Dr. Elizabeth Hale, “Cildinizi korumada en önemli faktör hidrasyondur ” diyor.
Hızlı Yaşlanma
7 | 10
Kronik olarak dehidre edildiğinde, vücudun tüm organları erken zayıflamaya başlar. En büyük organ olan cilt, susuz kaldığında kuru, pürüzlü ve kaşıntılı hale gelir ve kırışıklığa eğilimi olur. Sağlıklı cilt genellikle yüzde 20 suya sahiptir. Susuz kalmış cilt 10'un altına düşebilir. Daha sonra cilt nemi korumaz ve besinlerin akışı etkilenir.
Böbrek Sorunu
8 | 10
Bir vücutta yeterli su bulunmadığında , sistemdeki tüm toksinler ve atıklardan kurtulmaz. Bu böbrek problemlerine neden olabilir. Chohidley, “Dehidrasyon gerçekleştiğinde bağırsaklardan ve böbreklerden uzak bir kan şantı olur, böylece kan tercihen kalbe ve beyne gider” diyor.
Baş Ağrısı
9 | 10
Susuz kalmanın neden olduğu, bazen hayatı tehdit eden baş ağrıları yaygındır. Vücutta yeterli su bulunmaması beyin dokularında bir baş ağrısına yol açar. Ayrıca, dehidrasyonun neden olduğu düşük kan hacmi nedeniyle beyine oksijen akışı azalır. Yürüyorsanız veya koşuyorsanız ve başınızda ağrı hissederseniz, su içiniz.
Nefes Almak
10 | 10
Su eksikliği olduğunda, vücut hava yollarını, kalan suyu korumak için kendini savunma mekanizması olarak kısıtlayacaktır, diyor Teksas Çocuk Hastanesi'nden Dr. Joseph Chorley. Fakat ciğerlerden kaybedilen su miktarı nispeten daha küçüktür. Egzersiz sırasında ter 3.000-4.000 ml/saat olabilir ve akciğerlerdeki solunum kaybı 30 ml/saattir.