Galatasaray'da William Carvalho Olmazsa Fernando Lucas Transfer Edilecek

Halen forvet libero arayışında olan Galatasaray, Antalyalı Fernando Lucas ile prensipte anlaşarak, uzun süredir Fenerbahçe'nin gündeminde olan William Carvalho ile görüşmelere başladı.

Galatasaray'da William Carvalho Olmazsa Fernando Lucas Transfer Edilecek
Yayın Tarihi: 14.07.2022 14:47:00

İki oyuncudan birinin imza atması bekleniyor.Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, transfer çalışmalarına hız verdi. Abdülkerim bardakçı ve Keremcam transferlerini bitiren sarı kırmızılılar, ön libero transferine yöneldi.

Fernando Lucas Martins Kimdir?

Fernando Lucas Martins Brezilya milli takımında (8 kez) oynayan oyuncu. 3 Mart 1992'de Brezilya'nın Erechim kentinde doğdu. 1.75 boyundaki orta saha oyuncusu bu yıl 30 yaşında. Gremio'da forma giyen yıldız oyuncu, birçok meslektaşını dünya futboluyla tanıştıran Shakhtar tarafından 11 milyon Euro’ya transfer edildi. İki sezonun ardından 8 milyon Euro’ya Sampdoria'ya satıldı.

İtalya'dan sonra adresi Rusya oldu. Doğu Avrupa'dan 12,5 milyon Euro’ya ayrılan samba oyuncusu, Beijing Guoan'dan 5 milyon Euro’ya kiralandı. Daha sonra aynı kulübe 9,6 milyon Euro’ya transfer oldu. Sezon başında serbest bırakıldı ve ocak ayında Antalyaspor ile Türkiye'ye gitti. Bu sezon çıktığı 17 maçta 4 gol atıp 4 asist yaptı. Kariyeri boyunca 1 Rusya Şampiyonası, 1 Rusya Süper Kupası, 1 Ukrayna Şampiyonası, 1 Ukrayna Süper Kupası ve 1 FIFA U-20 Dünya Kupası kazandı.

Galatasaray’ın Ön Libero Arayışı

Transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray'da forvet libero arayışının yanı sıra beklenmedik bir isim daha gündeme geldi. Erden Timur, uzun süredir Fenerbahçe ile anılan William Carvalho ile görüştüklerini açıkladı. Real Betis'te forma giyen 30 yaşındaki Brezilyalı futbolcu için görüşmeler sürüyor. Habere göre, Kırmızı Şeytanlar ise Antalyaspor'un 6. numarası Fernando Lucas ile anılacak.

Transfer, 30 yaşındaki Sambacı'nın geçtiğimiz günlerde üzerinde anlaşılan 1,5 milyon avroluk serbest kalma bedelinin ödenmesiyle gerçekleşecek. Ancak Galatasaray'ın Carvalho ismi hakkında daha fazla düşündüğü bilgisi var ve bu anlaşma başarılı olursa Fernando'nun elenmesi ihtimali var.


Carvalho'nun kamp ekibinde yer almaması transfer dedikodularını güçlendirirken; Sarı-kırmızılı formanın liderliği, Fenerbahçe'nin de ilgilendiği Portekizli orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Transferle bizzat ilgilenen futbol direktörü Cenk Ergün, İspanyol basınına yaptığı açıklamada William Carvalho'nun transferi hakkında konuştu.  Cenk Ergün, Cagliari'de forma giyen Joao Pedro gibi William Carvalho ile de ilgilendiklerini söyledi. Öte yandan haber bülteninde Galatasaray'ın Real Betis ve William Carvalho'ya yaptığı tekliflerin detayları da yer alıyor.

5 Milyon Euro Bonservis + 2,5 Milyon Euro Maaş

Galatasaray'ın Real Betis'e iki yıl içinde 5 milyon Euro şartlı ödeme teklif edeceği, Carvalho'ya net maaş üzerinden 2,5 milyon Euro ikramiye sağlanacağı biliniyor.
Haberde ayrıca Galatasaray, William Carvalho'nun transferinden bir sonuç alamazsa, Tottenham'dan Tanguy Ndombele ve PSG'den Idrissa Gueye için yeniden görüşeceklerini belirtiyor.

William Carvalho Kimdir?

Futbolcunun tam adı William Silva de Carvalho, 7 Nisan 1992'de Angola, Luanda'da doğdu. Cd Mira Sintra'nın altyapısında utbola'ya başlayan Carvalho, USC Mira Sintra ve Sporting Lizbon'un altyapısında da oynadı. 30 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2011 yılında Sporting Lizbon ile profesyonel bir sözleşme imzaladı. CD Fatima ve Cercle Brugge'de kiralık olarak oynayan Carvalho, 2018'de 16 milyon Euro bonservis bedeliyle Real Betis'e transfer olmuştu.

Hadziahmetovic Ücreti El Yakıyor

Galatasaray'ın ana libero adaylarından Amir Hadziahmetovic için yapılan müzakereleri teyit etmede ilerleme kaydedilmediği ortaya çıktı. Transferi para artı takas formülüyle çözmeyi planlayan kırmızılılar, Konya cephesini istenilen ciro seviyesine getiremedi. Bu süreç içinde, alternatif isim temaslarına daha fazla ağırlık verildiği bildirilmiştir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR