Geçmişten Günümüze Erkeklerin Moda Anlayışı

1940' lı yıllardan günümüze kadar erkek modasında baya büyük bir değişiklik olduğu gözler önünde. Siyah beyaz fotoğrafların renkli dünyasına geçmeye hazırlanın.

Geçmişten Günümüze Erkeklerin Moda Anlayışı
Yayın Tarihi: 18.10.2018 17:01:00

Tarih boyunca birçok siyasi olaylara, savaşlara, ekonomik olaylara, doğa olaylarına, sanattaki değişimlere tanıklık eden insanlar, döneminin tüm olaylarından etkilenmiş ve oluşan moda akımı bu ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenmiş. Çok geniş kapsamlı olan moda tarihi, erkek giyiminde ne gibi farklıklar yaratmıştır. Sizlerle listemize göz atalım.

1940' 



Sosyete ile öne çıkan abartılı şapkalar,ekose desenli pantalonlar, takım elbiseler, bol gömlekler kullanılmıştır. Bu dönemin sonlarında ise erkekler, kravat takamaya başlamıştır. 

1950'



Dar kesim pantalonlar ve Şapkanın moda olduğu güzel zamanlar. Ellerinde pro, kafalarında şapka ile daha karizmatik bir hale bürünülmüş zamanlar. Beyler ama bu ne asalet.

1960'



Kadife çeketler, dik yakalı kazaklar, kot gömlekler. Bedeni sımsıkı saran gömlekler, derin yırtmaçları olan ceketler ve dar paçalı pantalonlar. Bizimlesiniz.

1970'




Günümüzde moda açısından ön planda olmayan bir dönemdir. Basma desenler, dar kalıp gömlekler, geniş yakalar, yüksek bel, dar, ispanyol paça pantalonlar, uzun saçlar. O zamanların olay modasıyken günümüzde hiç de hoş karşılanmıyor. Erkek cesareti bu olsa gerek.

1980'



O dönemler güzel olmak yerine, abartılı olmayı tercih edenlerin dönemiydi diyebiliriz. Fosforlu, rengarenk, abartılı makyajlar, kabartılış şaçlar, abartılı aksesuarlar. Sade ve şık olmak yerine abartı ve tarz olmayı seçmişlerdir. Karmaşık olan dönemin karmaşık kıyafetleri diyebiliriz. 

1990'



Bir sürü nostaljik sayılacak güzel şeylerin dönemidir. 90' hala kullanılan günümüzde de süre gelen bir moda akımı vardır. Renkli dünyalar yuvasıdır.

2000'




Günümüzün modası çoğu genç tarafından kabul görülüp ayak uydurulsada, bir takım gencin nostalji sevmesinden dolayı 80've 90'lar modasını hala sürdürdüğü dönemdeyiz. Renkli dünyalardan kopamadık ama çokta iç açıcı değiliz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR