Geri ödemesiz 9 bin TL destek ödemesi başladı! Şartsız, koşulsuz destek ödemesine başvuru işlemlerinizi gerçekleştirin

Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli geri ödemesiz para yardımları yapılıyor. Genel olarak iş görmezlik parası, izin parası, doğum parası, emzirme parası, süt parası, mama ve bez parası olarak verilen bu paraların herhangi bir şekilde geri ödemesi söz konusu olmuyor. Tamamen başvurular halinde ver

Geri ödemesiz 9 bin TL destek ödemesi başladı! Şartsız, koşulsuz destek ödemesine başvuru işlemlerinizi gerçekleştirin
Yayın Tarihi: 25.09.2020 21:17:00

Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli geri ödemesiz para yardımları yapılıyor. Genel olarak iş görmezlik parası, izin parası, doğum parası, emzirme parası, süt parası, mama ve bez parası olarak verilen bu paraların herhangi bir şekilde geri ödemesi söz konusu olmuyor. Tamamen başvurular halinde verilen bu paraların aylık ya da toptan ödemeleri gerçekleşiyor. Direkt olarak başvuru yapan kişiye ödenen paralar da başkası tarafından çekilemiyor. Bu yardım paralarından faydalanmak isteyen kişiler ise e-Devlet hizmetlerinden yardım alabiliyor.

ANNELERE DEVLET YARDIMLARI VE DETAYLARI

İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu anneler için çeşitli ödemeler sağlıyor. Bu ödemeler ise çalışan ya da çalışamayan anneler için farklı tutarlarda oluyor. Genel olarak ortalama şekilde bu annelere 9 bin 214 lira destek veriliyor. Bu tutar ise kendi içerisinde pek çok yardımı barındırıyor. Bütün yardım paralarının toplamında ise böyle bir tutar ortaya çıkıyor. Özellikle doğum yapan annelere verilen bu yardımlar ise çocuk sayısına göre artabiliyor. Dolayısıyla birden fazla doğumlarda annenin alacağı para daha fazla olabiliyor. Başvuru yaparken de bu çocuk sayısını belirterek yüksek yardım paraları sağlanabiliyor.

ANNELER İÇİN GEBELİK PARASI VE İZİN SÜRESİ

SGK kapsamında çalışan annelerin gebelik durumlarında toplamda 16 hafta izin veriliyor. İzin içerisinde de iş görmezlik raporu alındığından dolayı 6 bin 367 lira iş görmezlik parası alınıyor. Eğer anneler bu dönem içerisinde kısmi çalışma yani yarı zamanlı çalışma yapmak isterlerse bin 183 lira ekstra ödeme daha alabiliyor. Bu ödeme ise iki defa olacağından dolayı toplamda 2 bin 366 lira yarı zamanlı çalışma desteği sağlanıyor. İş görmezlik parası ile toplandığında ise ortaya 9 bin 214 lira gibi bir tutar çıkıyor.


DOĞUM YAPAN ANNELERE EMZİRME PARASI!

Doğum yapan anneler için SGK emzirme ödeneği veriyor. Bu ödenek için de annenin SSK ya da Bağkurlu olması gerekiyor. Bunun haricinde de en az 120 gün prim ödemesinin yapılmış olması gerekiyor diyebiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine 5 yıl içerisinde başvuru yapılma imkânı bulunuyor. 1 Ocak tarihinden itibaren de 202 liraya çıkan bu emzirme parası ise her doğumda bir kere mahsus veriliyor.

ÇOCUK BAŞINA DOĞUM PARASI YARDIMI

Devlet her çocuk başına doğum parası yardımı yapıyor. Bu doğum yardımları ise bir defaya mahsus şekilde anneye veriliyor. Detaylarına inecek olursak da ilk çocukta bu doğum parasının 300 lira olduğunu söyleyebiliriz. Bu tutar ikinci ve üçüncü çocukta sırasıyla 400 ve 600 oluyor. Eğer ikiz ya da üçüz doğum gerçekleşmiş ise ödemeler farklı şekilde yapılıyor. İkiz doğumlarda birinci çocuk için 300 ve ikinci çocuk için de 400 lira ödeme yapılacağından dolayı toplamda 700 lira ödeniyor. Üçüz doğumlarda da birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için de 600 lira verileceğinden dolayı toplamda 1300 lira ödeme
yapılıyor. Tekli doğumlarda ise üçüncü çocuktan sonra her çocuğa 600 lira ödeniyor.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Anneler için verilen bu yardımların başvuruları farklı şekilde yapılıyor. Öncelikle iş görmezlik parasından söz edilecek olursa bu başvuruyu direkt olarak işveren SGK’ya yapıyor. Emzirme parası, süt parası, doğum parası gibi ödemeler de hastane tarafından anne adına gerçekleşiyor. Diğer izin parası ve yarı zamanlı çalışma parası yine SGK tarafından ödeniyor. Bütün bu başvurular ise e-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi sorgulaması da yapılabiliyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR