GFS Güncellendi! Bu Tarihte hayatı felç edecek Kar Yağışı geliyor! Meteoroloji uzmanı Kar için tarih verdi!

Güneşli havaya aldanmayın. Türkiye etkili olacak kar yağışı başlıyor. Meteroloji uzmanı kar yağışını tarihlerine kadar verdi. Güneşli günler son buluyor ve beklenen kar yağışı yağmaya başlıyor. Güneşli havadan sonra kar ülkeye hızlı bir giriş yapacak. İşte Güneşli havalardan sonra kar yağacak il ve

GFS Güncellendi! Bu Tarihte hayatı felç edecek Kar Yağışı geliyor! Meteoroloji uzmanı Kar için tarih verdi!
Yayın Tarihi: 18.12.2019 22:44:00

Güneşli havaya aldanmayın. Türkiye etkili olacak kar yağışı başlıyor. Meteroloji uzmanı kar yağışını tarihlerine kadar verdi. Güneşli günler son buluyor ve beklenen kar yağışı yağmaya başlıyor. Güneşli havadan sonra kar ülkeye hızlı bir giriş yapacak. İşte Güneşli havalardan sonra kar yağacak il ve ilçeler!

Şiddetli Kar geliyor!

Meteoroloji uzmanı yapılan açıklamaya göre, 22-23 Aralık tarihinde İzlanda kaynaklı derin Alçak Basınç sistemi Türkiye batısında kar yağışı olarak geri dönüyor. 24-25 Aralık 2019 tarihinde Polar kökenli soğuk hava geliyor ve Hava Sıcaklığı 10-15 Derece düşüyor. Kar yağışı için 2019-2020 kışı ilk modeli oluşuyor. Bol yağmur kuvvetli fırtına hızlı ve ani soğumayla birlikte kar kapıda. 

Orta Anadolu Ankara Kayseri şiddetli kar geliyor!

Sistem bu şekliyle 22 Aralık'ta yapacağı giriş sonrası Alçak Basınç merkezi akabinde daha geride soğuk hava trofu ile birleşince orta Anadolu iyi kar alacak. Ankara özellikle kırsal kesimde kar yağışı çok yoğun bir kış geliyor. Son GFS güncellemsiyle 18 Z İkinci gelecek daha soğuk sistem ile İstanbul'da kar yağışı başlıyor. 27-28-29 Aralık 2019 İstanbul ilk kar yağışı başlayacak. Aralık son haftası her tarafta kar olacak. Soğuk Hava ve Kar beraber geliyor.

İstanbul bu tarihe hazır olsun!


22-23 Aralık derin Alçak Basın merkezi ve cephesel sistem Marmara üzerinden giriş yapacak. İstanbul 23 Aralık pazartesi için hazır olsun. Şiddetli bir yağmur, lodos ve hemen ardındna hayatı felç edecek kar yağışı geliyor.

24 Aralık 2019 ve 25 Aralık 2019 Tüm Türkiye'de kar yağışı var. Kar yağışı Anadolu da etkili olacak. Ancak yüksek kar yağışı kesin tarihi 27- 28 - 29 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecek. Kar ve soğuk hava özlemi sona ererken yılbaşında bembeyaz bir Türkiye'ye ulaşacağız. 

31 Aralık gecesine kadar yoğun kar yağışı!

İstanbul'da 31 Aralık gecesine kadar 23 Aralık pazartesi - 31 Aralık gününe kadar çok yoğun kar yağışı alıyor. İlk defa uzun yıllar sonrası bu kadar yoğun bir kar yağışı geliyor.

Sis ve Ayaz etkisi sona erecek!



Tüm Türkiye kış gelmedikçe sis ve ayaz etkili oluyor. Ancak hiç kimsenin bilmediği bir sırrı Meteoroloji uzmanı paylaştı. Ankara başta olmak üzere iç ve doğu kesimlerde "sis" etkisini bu gece arttırıyor. Bazı uçak seferlerinde aksamalar oluyor. Şehirler arası yollarda çok dikkatli olunmalı. Ayrıca kirli hava nedeniyle mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın uyarısı yapıldı. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR