Google Yalan Habere Savaş Açtı

Google sahte haber sitelerini kendi reklam ağından çıkarmaya karar verdi.

Google Yalan Habere Savaş Açtı
Yayın Tarihi: 22.03.2018 11:59:00

İnternet devi Google, asparagas haber yapan siteleri reklam ağından çıkarma kararı aldı. Yalan haberin kendi platformu aracılığıyla yayılmasını önlemek için arama motorunun algoritmasında değişikler yaptığını açıkladı.

Google, İnternet haberciliğinde büyük bir kara leke olan "sahte haber" yapan sitelere savaş açtı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimlerde internet üzerinden yayılan yalan haberlerden sonra, teknoloji gündeminde bir anda yalan haberler konuşulmaya başladı.
Google da bu gelişmelerden sonra yalan haberler için yaptırımlar yapacağı hakkında açıklama yaptı.




Açıklamalara göre; Google, yalan haber yapan ve bu haberlerin yayılmasını sağlayan sitelerin, Google reklam araçlarına olan erişimini durduracak . Önümüzdeki aylarda yürürlüğe koyacağı yeni politikasını sayesinde yalan haber yapan siteler artık kurdukları tuzağına kendileri düşecek ve gelir elde edemeyecek.

Yalan haber yapan sitelerin Google AdSense ile olan ilişkinin nasıl kesileceğine dair henüz bir açıklama bulunmuyor. Bir site yalan haber yaptığı zaman direkt ceza alacak mı, yoksa önce bir uyarı alacak mı? Bu sorular Google'ın yeni AdSense politikasında cevap bulacak.



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR