Günlük 100 TL kazanmak için hemen bu başvuruyu yapın! Başvuru için İŞKUR evrakı

İşe ihtiyacı olan iş sıkıntısı çeken kişilere İŞKUR’dan büyük destek verilmektedir. Yıllardır hem iş bulma hem de işsizlik maaşı ödeme konusunda milyonlarca vatandaşa yardımcı olan İŞKUR yine vatandaşın yararına bir düzenleme yaparak günlük 100 TL’ye kadar destek sunmaya başlıyor.

Günlük 100 TL kazanmak için hemen bu başvuruyu yapın! Başvuru için İŞKUR evrakı
Yayın Tarihi: 19.09.2020 15:06:00

İşe ihtiyacı olan iş sıkıntısı çeken kişilere İŞKUR’dan büyük destek verilmektedir. Yıllardır hem iş bulma hem de işsizlik maaşı ödeme konusunda milyonlarca vatandaşa yardımcı olan İŞKUR yine vatandaşın yararına bir düzenleme yaparak günlük 100 TL’ye kadar destek sunmaya başlıyor. Vatandaşları hem işe teşvik etmek hem de iş bulasıya kadar günlük ihtiyaçlarını karşılama konusunda yeni fırsat çıkaran İŞKUR yine binlerce kişiye yardımcı olacak. Bu ödemeler için birçok şart arayan İŞKUR ödeme konusunda da oldukça bonkör. Vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olan bu düzenleme eğitim de veriyor. İŞKUR İşbaşı Eğitim ve Mesleki Eğitim kurslarına katılarak hem bir meslek öğrenebilir hem de günlük para alarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Pandemi sonrası vatandaşlara destek amacıyla çıkarılan bu programda Türkiye İşadamları Derneği’nin büyük payı bulunmaktadır. Açıklanan verilere göre programa 200000 kadar kişinin katılacağı görülüyor. Bu program ile kişiler hem para kazanıp günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek hem de yeni meslekler edinerek o mesleklerde tecrübe kazanacaklar

Vatandaşlar iş ve maddiyat konusunda sorun yaşamaması için daima yoğun bir biçimde çalışan İŞKUR vatandaşın yararına yönelik çalışmalarına bir yenisini ekledi. İŞKUR işbaşı eğitim adı altında inşalara hem eğitim imkanı sunuyor hem de günlük ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için para ödüyor. Vatandaşlar bu programa katıldığında hem bir meslek edinebiliyor, sertifikalı bir şekilde hem de bu süreç içerisinde aylık 3000 TL’ye yakın para alıyor. Oldukça avantajlı olan bu fırsat halk tarafından da olumlu karşılandı. Başvuru konusunda oldukça yoğun talebin olduğu bu program istihdam konusunda büyük fayda sağlamaktadır. Türkiye İşadamları Derneği’nin de büyük oranda desteklediği bu programda yeni bir meslek edinerek farklı meslek gruplarında yeni işyerleri açılması hedefleniyor. Bu konuda yoğun çalışmasına devam eden İŞKUR kısa sürede bu programla binlerce kişiye destek sağlamayı hedefliyor.

PROGRAMA BAŞVURU KOŞULLARI VE DETAYLARI


İŞKUR açıkladığı programdan birçok kişinin yararlanabilmesi için başvuru koşullarını çok sıkı tutmayarak yardımcı olmuştur. Başvuru koşullarına bakacak olursak: İlk olarak kişinin İŞKUR’a kayıtlı bir işsiz olması gerekmektedir. Kişinin 15 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Kişinin işverenin birinci veya ikinci derecen yakını olmaması ya da eşi olmaması gerekmektedir. Farklı farklı birçok kişinin yararlanması adına İŞKUR bu konuda titiz davranmaktadır. Başvuracak kişinin emekli olmaması gerekmektedir. Başvuracak kişinin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmasının yanında son 3 ay içinde kurumda herhangi bir programa katılmamış olmak ya da çalışan işveren olmama şartları da aranmaktadır. Program öncesinde kişinin herhangi bir şekilde primi yatırılmamalıdır. İŞKUR şartları fazla tuttuğu gibi çok sıkı tutmamıştır. Burada hem daha fazla kişi yararlansın hem de asıl ihtiyacı olan kişilerin faydalansın amacıyla hareket etmiştir.

PROGRAMA KATILMAK İSTEYENLER NEREYE BAŞVURACAK

Programdan yararlanmak isteyen kişileri Türkiye İşadamları Derneği’nin bölge ofisine gitmeleri gerekmektedir. İŞKUR ile ortak proje yürüten dernek vatandaşlara istihdam kazandırılması yönünde büyük çaba harcıyor. Farklı programlarda farklı ödeme yapan derneğin program detaylarına bakacak olursak: İlk olarak iş arayanlar için ödeme 90 TL yapılacak iş arayanların yanında başvuru yapan öğrencilere 68 TL ödeme yapılacak. İşsizlik parası alıp başvuranlara günlük 45 TL gibi bir rakam ödenecek. Bunların yanında Geleceğin Mesleği adı altında oluşturulan program ile birlikte hem eğitim verilecek hem de kişilere 100 TL verilecek. Son olarak kadınlar için oluşturulan ayrı bir programda imalat sektöründe çalışmak isteyen 2 ila 5 yaş arası kadınlara 400 TL ödeme olacaktır.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR