Hawaii'deki Yanardağ Faciası Sonrasında Adadaki Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor

ABD'nin ünlü turizm cenneti Hawaii adası, geçen hafta meydana gelen volkan patlamaları ve lav püskürmeleri ile başı belada. Tek ana kaynaktan akan lavlara, yeni bir lav çatlağı eklendi.

Hawaii'deki Yanardağ Faciası Sonrasında Adadaki Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
Yayın Tarihi: 9.05.2018 13:13:00

ABD'nin turizm cenneti Hawaii günlerdir patlayan lav akıntıları ve volkanik hareketler ile boğuşuyor. Yerleşim yerlerini de esaret altına alan lavlar adeta terör estiriyor. Korku filmerini aratmayan sahnelerin yaşandığı bölgede yeni bir lav çatlağı oluştu.



Perşembe günü patlak veren Hawaii'deki lav akıntılar, gün geçtikçe daha da etkili bir hale geliyor. Valilik, bugün gelinen noktada felaket alanının genişlediğini 12 kilometrekarelik bir alanın lavlar altında kaldığını açıklarken, çemberin giderek genişlediği ve tesir alanının daha da büyüdüğünü açıkladı.




Leilani Estates ve Lanipuna Bahçeleri'nin yakınlarında yaşayan yaklaşık 1.700 sakininin, lav ve tehlikeli kükürt dioksit dumanlarının bölgeye girmesi nedeniyle tahliye edilmesi emredildi.



​Felaketlere neden olan ana lav kaynağındaki kaynamalar devam ederken, bölgede yeni volkanik çatlaklar açılıyor. Hawaii valiliği konuya ilişkin yaptığı açıklamada şehrin kalabalık kesimlerine doğru kırılmaya devam eden bir hattın oluştuğu ve lav hareketlerinin oraya doğru yöneldiği açıklandı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR