Her Keseye Göre iPhone X

Apple, önümüzdeki yıl iPhone X’in özelliklerini bünyesinde barındıran daha uygun fiyatlı iPhone X’i kullanıcıların beğenisine sunacak.

Her Keseye Göre iPhone X
Yayın Tarihi: 20.10.2017 17:01:00

Önümüzdeki yıl piyasaya sunulacak modellerin OLED ekrana, TrueDepth kameraya ve Face ID teknolojisine sahip olacak. Apple’a yakın kaynakların aktardıkları bilgilere göre Apple’ın 6,4 inçlik iPhone X geliştirdiği iddia edilmişti. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ta LCD ekran tercihini sürdürüren Apple’ın gelecekte piyasaya süreceği iPhone modellerinde OLED ekrana geçiş yapacağı dile getirilmişti. Apple’ın ilk etapta 5,8 inçten daha küçük OLED ekran üretmeyi planladığı ancak daha sonrasında şirketin bundan vazgeçtiği belirtilmişti. Son gelen son dedikodularda ise iPhone XI Plus olarak adlandırılacağı iddia edilen modelde stylus desteği olacaı belirtilmişti.


 
Yeniden tasarlanan cam/paslanmaz çelik gövdesi ve güçlü performansıyla fark yaratan iPhone X, hem Apple fanlarının hem de teknoloji dünyasının beklentilerini karşılayacak yeniliklerle geliyor. iPhone’un 10. yıl dönümünü iPhone X modeliyle kutlayan Apple, her iPhone modelinde olduğu gibi yine dikkat çekici bir ürüne imza atıyor. iPhone X’e bakıldığında göze çarpan en önemli detay çerçevesiz ekranıyla birlikte ana ekran tuşunun kaldırılmış olması. Tüm iPhone modellerinde gördüğümüz ana ekran tuşu yeni modelle elvada diyor. Touch ID parmak izi sensörünün yerine Face ID adı verilen yüz tanıma sisteminin tercih edildiği iPhone X, güvenlikte yeni bir dönemi başlatıyor. Apple’ın belirttiğine göre Face ID sistemi, düşük ışıkta dahi sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Yüzünüzü algılayabilen Face ID, şapka veya gözlük takılması durumunda dahi kullanıcıların yüzlerini algılayabiliyor. Face ID, ön kamera, nokta projektör, kızılötesi kamera gibi özelliklerden yararlanıyor. Apple Türkiye’nin açıkladığı rakamlara göre 64 GBdahili hafızaya sahip iPhone X‘in başlangıç fiyatı 6.099 TL. Bu fiyat daha önce “bir operatör” tarafından da sızdılarılan fiyatla aynı. Ancak 256 GB iPhone X’in fiyatı beklenti ve tahminlerin de ötesinde 6.899 TL olarak açıklandı.
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR