Her vatandaşa 1000 TL korona yardımı! Aile Bakanlığı açıkladı herkese 1000 TL sosyal yardım desteği verilecek

Her vatandaşa 1000 TL korona yardımı ! Aile Bakanlığı açıkladı, herkese 1000 TL sosyal yardım desteği verilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korona virüs dönemiyle beraber ihtiyacı olan vatandaşlara maddi destek kampanyaları başlattı. Bakanlık 3.faz ödemelerinin başlayacağını söyledi

Her vatandaşa 1000 TL korona yardımı! Aile Bakanlığı açıkladı herkese 1000 TL sosyal yardım desteği verilecek
Yayın Tarihi: 9.11.2020 22:00:00

Her vatandaşa 1000 TL korona yardımı ! Aile Bakanlığı açıkladı, herkese 1000 TL sosyal yardım desteği verilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korona virüs dönemiyle beraber ihtiyacı olan vatandaşlara maddi destek kampanyaları başlattı. Bakanlık 3.faz ödemelerinin başlayacağını söyledi.

Korona virüsün çıkması ve hemen ardından pandemi döneminin başlamasıyla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım ödemelerine başladı. Başlattığı yardım kampanyalarını pandeminin başından beri hala devam ettiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 3. faz sosyal yardım ödemelerinin ve 1. ve 2. fazda olduğu gibi bir süre ödeme yapıp, destek verip sonrasında bu yardımların durmayacağını söyledi. Şu anda da ödemelere devam eden Aile Bakanlığı, bu zorlu pandemi döneminde de sosyal yardım almaya ihtiyacı olan sosyal yardım almaya hakkı olan vatandaşlara ödeme yapmaya devam ediyor.



Sonrasında ise yine e-devlet üzerinden 'Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama' sayfasına girip sosyal yardımdan yararlanmaya hak kazanıp kazanmadıklarına bakabilirler. Ek olarak, banka hesabınızın olup olmadığı adımında eğer banka hesabınız varsa evet seçeneğine tıklamanız gerekiyor. Hesabınız yoksa dahi size sosyal yardım ödemesi olan 1000 TL'yi almaya hak kazanırsanız, ödemeniz size yapılıyor.


Peki, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği 1000 TL sosyal yardım başvurusuna nasıl başvuru yapılır? Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlardan e-devlet sitesinde bulunan 'Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu' yazan, başvuru sayfasına girmelerini ve kendilerinden istenen ikamet adresi, cep telefonu bilgisi, gelir bilgisi gibi bilgilerin doğru girilerek istenilen tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalarını istiyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR