Hükümet Tarafından Milyonlarca Vatandaşa Hemen 1.544 TL Ödeme Gerçekleştirilecek! SMS İle Kontrol Sağlayabilirsiniz

Milyonlarca vatandaşa devlet tarafından destek imkanı geliyor. Engelli yakınının bakımını üstlenen ve evde bakımı ihtiyacı olan yaşlıya verilen devlet destekleri ile gerçekleştirilen yardımlar rekor kırma aşamasına geldi. Evinde %50 engelli raporu bulunan yakınının bakımını sağlayan vatandaşlara..

Hükümet Tarafından Milyonlarca Vatandaşa Hemen 1.544 TL Ödeme Gerçekleştirilecek! SMS İle Kontrol Sağlayabilirsiniz
Yayın Tarihi: 4.12.2020 19:21:00

Engelli raporu olan herkes devlet tarafınca sağlanan destek ödemelerinden faydalanabiliyor. Konuya ilişkin olarak kontrol muayenesi neticesinde sevki gerçekleştirilen hastaneden verilmiş sağlık kurulu raporu ile birlikte %40'ın altında engeli bulunan kişilere engellilik derecesini tahsis talep tarihi itibariyle maaş almaya hak kazanmış olan vatandaşlara merkez sağlık kuruluna gelmelerinin ardından maaş alma hakkı oluşturuluyor. 1.500 TL Ödemenin detayları haberimizde sizlerle...

Devlet tarafından vatandaşlarımıza farklı birçok destek sağlanıyor. Bu destekler içerisinde 1.544,61 TL'lik yardım desteği ile birçok vatandaş daha rahat bir hayat sürdürebiliyor. Devlet tarafından engelli olduğu için yaşı ya da hastalığı sebebiyle bakımı üstenilen vatandaşlara 1.544,61 TL'lik ödeme gerçekleştiriliyor. Bir milyona ulaşan sayı için 2020 tarihinde 15 milyar ödeme yapılacağı ifade edildi. Bakım aylığı bulunan vatandaşların 1. veya 2.derece akrabalardan olması gerekli görülüyor. Dayı, yeğen, teyze, amca şeklinde ki yaşlı vatandaşların akrabası bu ödemeyi alma imkanına ulaşıyor.

AYLIK OLARAK 1.500 TL ÖDEME YAPILACAK!

Devlet tarafınca engelli olduğu için yaşı ya da hastalığı nedeniyle bakımını üstelenen kişilere 1.544,61 TL ödeme verileceği duyuruldu. 2020 tarihinde 1 milyonu aşan bu sayı için 15 milyarlık bir bütçe ayrıldı. Bakım aylığı alan kişiler 1. ve 2.derece akrabalarından olması gerekli görülüyor. Teyze, dayı, amca ve yeğen şeklinde yaşlı vatandaşların akrabaları bu ödemeyi alabiliyorlar. Evde bakım ücreti almak için vatandaşların ve hane halkının geliri ile birlikte hesaplanıldığında 1.544 TL'lik bir ödemenin verilip verilmeyeceği değerlendirilerek belirleniyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEREDEN VE NASIL SORGULANIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatırılıp yatırılmadığını e-devlet sistemi aracılığıyla sorgulayabilirsiniz.


T.C. vatandaşlık numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş sağlayarak engelli evde bakım ödeme bilgileri sorgulama yazarak çıkan sonuca tıklamanız gerekecektir. Önünüze gelen sayfada maaş ödemesi ile ilgili ayrıntılar bulunacaktır. Engelli evde bakım ödemeleri bilgileri sorgulama özelliği ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor. Bu sekme üzerinden bilgi alabilmeniz mümkündür. Diğer bir seçenek ise SMS yoluyla da sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.

EVDE BAKIM AYLIĞI SMS İLE NASIL SORGULANIR?

Maaşları Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alan kişiler cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne BAKİYE yazıp 4747'ye SMS atarak sorgulama gerçekleştirebilirler. Mesaj göndermeniz durumunda bir SMS ücreti öperatörünüzden kesilecektir. Ziraat Bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilmeniz mümkündür. Engelli aylığından faydalanacak olan vatandaşlar Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ve sağlık kurulu raporuyla birlikte yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenmiş olan engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor. Evde bakım maaşı alabilmek için 3 koşul gerekli. 

EVDE BAKIM MAAŞI ALMAK İÇİN 3 KOŞUL VAR!

- Gelir kriterinin uygunluğu,
- Bakım kriterinin uygunluğu,
- Ağır engelli olduğu sağlık raporuyla belirlenen kişiler olması gereklidir.

Evde bakım parası almak için hane halkının net geliri toplanarak hane halkı sayısına bölünüyor. Engelli kişi de buna dahil ediliyor. Evde bakım maaşı alabilmek için ikamet ettiği yer önemlidir. Aile ve Sosyal Politikalar ile il ya da varsa ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR