İBB Başkanı İmamoğlu İle Taksiciler Arasında Gerginlik! Burası Muz Cumhuriyeti Değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile bir grup taksici arasında gerginlik yaşandı…

İBB Başkanı İmamoğlu İle Taksiciler Arasında Gerginlik! Burası Muz Cumhuriyeti Değil
Yayın Tarihi: 27.11.2020 10:28:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile bir grup taksici arasında gerginlik yaşandı. Taksicilerle kısa süre konuştuktan sonra İstanbul Kongre Merkezi binasına giren İmamoğlu, taksicilerden gelen tepkilerin ardından dışarı çıktı ve 'Kimi yuhluyorsun sen' ifadelerini kullandı. 

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU İLE TAKSİCİLER ARASINDA BÜYÜK GERGİNLİK


İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen UKOME toplantısına giremediklerini öne süren bir grup taksici, bu toplantı öncesi yeni alınacak 6 bin taksi kararı için İmamoğlu ile görüşme talebinde bulundu. Daha sonra İmamoğlu ile yeni taksi plakası kararını protesto eden grup arasında tartışma çıktı.

İmamoğlu içeri girerken gruptakiler protestosunu sürdürdü. Bunun üzerine tekrar dışarı çıkan İmamoğlu taksicilere tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından İmamoğlu içeriye girdi. Ancak grubun yuhalaması üzerine Ekrem İmamoğlu tekrar dışarıya çıktı. Gruba yönelen Ekrem İmamoğlu, "Kimi yuhalıyorsun sen, kimi yuhalıyorsun sen. Kim, hanginiz yuhaladı" diye bağırdı. İmamoğlu daha sonra toplantı için içeriye girdi. Taksiciler, İmamoğlu'na, "Esnaf can çekişiyor, burası muz cumhuriyeti değil" dedi.


“İMAMOĞLU VAATLERİNİ TUTMADI”


Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi başkanı Kıyasettin Telli yaşananlarla ilgili, "Burada taksici esnafı toplandı, çünkü hayati bir karar alınacaktı UKOME'de. Esnaf, seçimden önce, 'Ben sizin ekmeğinize asla ortak olmayacağım, gelişmenizde teknoloji olarak standart olarak destek vereceğim' diyen sayın Ekrem İmamoğlu'nun bu vaatlerini tutmayarak, zaten perişan halde olan bir pandemi süreci yaşıyoruz, bu mağdur durumda bizi daha mağdur neden ediyorsun diye sayın başkana söylemleri oldu. Bu arada esnaf hiç beklemeyeceğimiz şekilde sayın başkanın tepkisiyle karşılaştı. Bir ya da birkaç kişi yuhaladı başkanı. Bir yöneticiye yakışmayacak bir şekilde dönüp tekrar 'kim beni yuhaladı' diye esnafın üzerine yeltendi" diye konuştu.



KORUMALAR VİDEOLARI SİLDİRMEYE ÇALIŞTI


CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun korumaları ise daha sonra taksicilere müdahale ederek videoları sildirmeye çalıştı.

Olay sırasında cep telefonları ile kayıt yapanların yanlarına gelen bir kişi, görüntüleri silme konusunda ısrar etti. Kongre merkezine gelen İGA Taksi Kooperatif Başkanı Fahrettin Can ve Yeni Nesil Taksiciler Kooperatifi başkanı Kıyasettin Telli, İmamoğlu'nun verdiği talimatla içeri alınmadıklarını öne sürdü.






 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR