İhtiyaç Sahibi Aileye Muhtaç Aylığı Yardımı Yapılacak! Aylık 914 TL Destek Ödemesi

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde muhtaç konumda bulunan vatandaşlara aylık 914 TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor! Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar aylık 914 TL ödeme alıyor.

İhtiyaç Sahibi Aileye Muhtaç Aylığı Yardımı Yapılacak! Aylık 914 TL Destek Ödemesi
Yayın Tarihi: 3.04.2020 15:17:22

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde muhtaç konumda bulunan vatandaşlara aylık 914 TL destek ödemesi gerçekleştiriliyor! Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar aylık 914 TL ödeme alıyor. Muhtaç aylığı herkese verilmiyor. Muhtaç aylığı almak için belli şartları taşımak gerekiyor. Peki Muhtaç aylığı için şartlar nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? Aylık 914 TL destek ödemesi için detayları haberimizde sizler için hazırladık...

2020 yılında Muhtaç Aylığı tutarı aylık 914 TL'ye yükseltildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç konumda bulunan vatandaşlara sosyal destek olarak verilen aylık 914 TL ödeme için vatandaşlar tarafından araştırmalar sürüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen Aylık 914 TL için başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl ve nereye yapılır, başvuruda hangi belgeler istenmektedir? 2020 VGM Muhtaç aylığıyla ilgili tüm detayları haberimizde hazırladık...

İHTİYAÇ SAHİBİ OLANA VE MUHTAÇ VATANDAŞLARA AYLIK 914 TL DESTEK ÖDEMESİ


Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ve muhtaç konumda olan vatandaşlara aylık 914 TL destek ödemesi gerçekleştiriyor. VGM Muhtaç aylığı olarak adlandırılan bu yardımdan yararlanmak için belli başlı başvuru şartları aranıyor. Temel başvuru şartı ise, başvuruda bulunacak kişinin herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmamasıdır. Bunun yanı sıra, Sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşın düzenli bir gelirinin olmaması ve aylık maaşının bulunmaması da aranıyor. Ayrıca, vatandaşların mahkeme kararı veyahut Kanunla bakım altına alınmamış olması da bir diğer şart olarak belirtiliyor. VGM Muhtaç aylığı almak için bir diğer başvuru şartı ise, kişinin gelir sağlayan bir taşınmaz veya taşınmazlarının bulunmamasıdır. 

VGM 2020 Muhtaç aylığı, anne babası olmayan muhtaç çocuklar ile engellilik oranı %40 ve üzeri tespit edilmiş muhtaç konumdaki vatandaşlar için ödenmektedir. Yukarıda yer verilen şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ve muhtaç konumda olan vatandaşlara, VGM tarafından aylık 914 TL aylık bağlanmaktadır. 

VGM 2020 MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2020 yılı VGM Muhtaç aylığı için başvurular halen daha sürmektedir. Başvurular için VGM tarafından 2 evrak istenmektedir. Muhtaç aylığı için muhtaç aylığı başvuru formu ve engelli vatandaşlar için özrünü belirten sağlık kurulu raporu başvuru sırasında istenmektedir. Bu evrakları hazırlayarak VGM İl/ilçe müdürlüklerine bizzat yahut posta yoluyla göndererek başvuru yapılabiliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR