İkinci El Otomobil Fiyatlarında Son Durum Ne? Düzenleme gelecek mi Fiyatlar Düşecek mi?

İkinci el araba fiyatları son dönemin en çok konuşulan konuları arasındaki yerini koruyor. Koronavirüs pandemisinde durma noktasına gelen satışların ardından normalleşme süreci ile birlikte İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar tavan yapmış durumda!

İkinci El Otomobil Fiyatlarında Son Durum Ne? Düzenleme gelecek mi Fiyatlar Düşecek mi?
Yayın Tarihi: 8.08.2020 21:25:00

İkinci el araba fiyatları son dönemin en çok konuşulan konuları arasındaki yerini koruyor. Koronavirüs pandemisinde durma noktasına gelen satışların ardından normalleşme süreci ile birlikte İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar tavan yapmış durumda! İkinci el otomobil fiyatlarında yaşanan artışla Sıfır otomobil fiyatlarını geçtiği bile dillendiriliyor. 1 Eylül 2020 tarihinde yürürlüğe girecek yeni yetki belgesiyle satış zorunluluğu kapsamındaki yönetmelikte değişiklik yapılarak ikinci el otomobil fiyatlarında "normalleşme"nin yaşanması gibi bir durum söz konusu olacak mı? İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar düşecek mi?

İkinci el otomobil fiyatları, son dönemin en tartışmalı konularından biri olarak öne çıkıyor. İkinci el otomobil piyasasında Koronavirüs pandemisinde normalleşme ile başlayan satışlarla fiyatlar uçmuş durumda. 1 Eylül 2020 tarihinde yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle ikinci el araç satışında yetki belgesi zorunlu hale gelecek. Ancak ilgili yönetmelikte değişiklik yapılarak İkinci el otomobil fiyatlarına yönelik bir düzenlemenin de sinyalleri geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasına gittiği iddia edilen düzenleme ile ikinci el fiyatları düşecek mi? İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar artmaya devam mı edecek yoksa düşüşe mi geçecek?

İkinci El Araç Satışına Yeni Düzenleme


İkinci el otomobil satışında yeni bir dönem başlayacak. Tıpkı konutta olduğu gibi ikinci el otomobil satışında da yetki belgesi olmadan satış yapılamayacak. Yetki belgesi zorunluluğunun getirilmesiyle birlikte araç satışı yapılacak yerlere, ödeme yöntemlerine ve satış şartlarına ilişkin pek çok düzenleme de yönetmelikte yer alacak. İkinci el otomobil satışına yönelik yetki belgesi zorunluluğunun kısa bir süre getirilecek olmasından dolayı binlerce işletmenin şimdiden yetki belgesi için kolları sıvadığı biliniyor.

2. el otomobil satış düzenlemesiyle ilgili son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği iddia ediliyor. İkinci el otomobil satışı düzenlemesi ile yetki belgesiz şekilde araç satışı gerçekleştirenlere 5 bin TL para cezasının getirilmesi bekleniyor. Öte yandan yetki belgesi olmadan alım yapana da 5 bin Tl ceza kesilecek. Bu şekilde alım-satım işlemlerinin devamıyla bu ceza tutarının rakam bazında artması bekleniyor. Kayıt dışı alım-satım yapanlara yönelik de Maliye Bakanlığı'nca inceleme altına alınacağı ve vergi mükellefi yapılarak beyanname cezası kesileceği düşünülüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları Düşecek mi?

İkinci el otomobil fiyatlarındaki "olağanüstü" yükselişle ilgili konuşan yetlililer, denetimsiz ve online ortamda yapılan pazarlıklar sonucu gerçekleştirilen satışlarda fırsatçılıkların yaşandığına ve yeni fırsatçıların türediğine dikkati çekiyor. Düzenleme ile birlikte 2. el otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceği ise merak konusu oldu. Düzenlemeyle, araç alım satımına yönelik emredici hükümler getirileek. Böylece fırsatçıların önü de kesilmiş olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR