"İksirli Çiftlik" İle Kastamonu Mutfağını Eataly'de Keşfedin

Geçtiğimiz sene hayata geçirdiği ve gelenekselleşen pop-up restoran konseptinde yerel Türk mutfağını başarı ile temsil eden pek çok restoranı ağırlayan Eataly’e bu kez Rafine Kastamonu Mutfağı “İksirli Çiftlik” konuk oluyor.

"İksirli Çiftlik" İle Kastamonu Mutfağını Eataly'de Keşfedin
Yayın Tarihi: 18.01.2018 13:30:00

Eataly İstanbul, hem geleneksel İtalyan mutfağını hem de Türkiye’ye ait yerel yemek kültürünü desteklemeye devam ediyor.  Eataly, Kastamonu mutfağının zenginliğini, doğasının sunduğu ürünlerin çeşitliliğini İksir Hanım’ın yorumu ile 04 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yeni pop-up restoranı İksir Çiftlik’e taşıyor.



Eataly İstanbul, bulunduğu tüm ülkelerin yerel kültürü ve mutfağını desteklediği gibi Türkiye’nin de yerel kültürüne ait lezzetleri desteklemeye devam ediyor. Kastamonu mutfağının temelini oluşturan siyez, mantar türleri, ot çeşitleri ile farklı sunum ve lezzetlerin bir arada sunulacağı ana yemekler, beyaz un kullanmadan hazırlanan hamur işleri, kendi üretimi olan soslar, kahvaltılıklar, ekmekler ve turşu çeşitleri ile tam bir lezzet şöleni yaşatacak olan İksirli Çiftlik, Eataly için özel olarak hazırlanan tadına doyulmaz menüsü ile 04 Ocak- 13 Şubat tarihleri arasında Eataly’e konuk oluyor.

Eataly için özel olarak hazırlanan İksirli Mutfak menüsünde, siyez unlu tarhana çorbası, sütlü kestane çorbası, kesme ibik çorbası, ıhlamurlu pumpum çorbası, siyez burlgurlu çakır çorbası, ecevit çorbası, kızılcık tarhanası çorbası, cincile mantar çorbası gibi pek çok çorba çeşidinin yanı sıra adaçaylı porçini sos ile dana bonfile, köz biberli üryani eriği sos ile ıspanak dolgulu dana antrikot, İnebolu kestaneli kiren sos ile kuzu incik beğendi, çam isli barbekü sos ile ibi (hindi) gibi ana yemek seçenekleri de yer alıyor.





Elma pekmezi soslu siyez salatası, kuşburnu soslu cevizli bahçe yeşillikleri, kazayağı mantarlı çiğ ıspanaklı ılık salata, orman mantarlı ot kavurma gibi salataların yanı sıra süzme yoğurtlu dip sos ile Kastamonu pastırmalı börek, mini Taşköprü sarımsağı şiş ile özel hamur dolgulu müsellim sarma, Kanlıca mantarlı hıngal, kel simit tiridi, köy tavuğu ile banduma, cevizli, daday tereyağlı siyez unlu erişte ve ayranla pişirilen geleneksel Eğişili pilav gibi hamur işlerini de misafirleri için günlük ve özel olarak üretiliyor.

Yemeğine tatlı bir final yapmak isteyenler için ise menüde İnebolu kestaneli kesnaş tatlısı, Kaşık helva, kiren soslu kaşık helva, Üryani eriği pestiline sarılı kürek helva, üryan tırtıl gibi gelenekselden yola çıkarak yorumlanmış Kastamonu tatlıları bekliyor.



Her Çarşamba akşamına özel olarak İksirli Çiftlik’ten gelen Kaz, Hindi ve Tavuk tandırın İksirli mutfak sunumu ile sunulacağı Eataly’de, Cumartesi ve Pazar günleri ise saat 10.30-14.00 arası kendi üretimleri çam pekmezi, pancar pekmezi, kirem marmelatı, kuşburnu marmelatı, ayva reçeli, kahvaltılık sos, daday tereyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin, köy peyniri, kaşar peyniri, örgü peyniri, cabadibi peyniri, domates, salatalık, mevsim yeşilllikleri, köy yumurtası, ev sucuğu, köy sütü, pişi, siyez unlu poğaça, ekmek ve omlet çeşitlerinin bir arada sunulduğu nefis bir Kastamonu kahvaltısı misafirlerini bekliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR