İngiliz Milyoner ve Türk "Prenses" Eşini Şok Ettiren Gerçek..

İngiliz milyoner ve Türk "Prenses" eşini şoka uğratan gerçek ortaya çıktı..

İngiliz Milyoner ve Türk "Prenses" Eşini Şok Ettiren Gerçek..
Yayın Tarihi: 12.10.2018 12:01:00

İngiliz milyoner ve Türk "Prenses" eşi, sağlık riskleri nedeniyle yirmi beş ailenin tahliye edildiği bakımsız dairelerin ev sahipleri olarak ortaya çıkıyor. 

Milyoner gayrimenkul komisyoncuları Nick ve Ayşe Sutton aşırı bakımsız evleri kiraya verdi.
Ayşe Sutton, Sussex'te Adele'in kiraladığı 7 milyon sterlinlik malikenin sahibi. 

Türk hanedanlığı ile bağlantısı olan milyoner gayrimenkul komisyoncuları, tehlikeli ve bakımsız daireleri 25 aileye kiraladıktan sonra vergi mükelleflerini 50.000 sterlinlik bir fatura ile karşı karşıya bıraktı. Evli çift Nick ve Ayşe Sutton kendileri 7 milyon sterlinlik malikanede yaşarken, kiracılarını kanalizasyon sızıntısı sebebiyle duvarları küflenmiş ve bozuk yangın alarmları olan evlerde yaşamaya terkettiler. Meclis, yaşaması çok tehlikeli olduğundan, aileleri Norwich'te bulunan dairelerden tahliye etmeye mecbur bıraktı. 



Kızlık soyadı Osmanoğlu olan Ayşe Sutton, bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nu yöneten Türk Hanedanlığı'nın prensesi. Kendisini iç mimar olarak tanımlıyor ve kendisine kocası ile birlikte ortak sahip olduğu firmalardan biri olan Imperial Property Company (Holdings) Ltd.'de "Prenses" diye hitap ettiriyor. Bu firma Norwich'teki dairelerinin sahibi olan  Faiths Lane Apartments Ltd.'nin çoğunluk hissedarı. 


2004 yılında Prenses Sutton, Doğu Sussex'teki Horsham'da yaklaşık 2 milyon sterlin karşılığında 84 dönümlük bir arazi satın aldı. Bir emlakçının websitesindeki fotoğraflar, mülkün 2 yüzme havuzu, hizmetçiler için 3 yatak odalı bir daire, geniş ve lüks bir şekilde döşenmiş ana yatak odasına sahip olduğunu gösteriyor. Temsilciler bu mülkü 7 milyon sterlinden daha fazla değerli buldular ve bir zamanlar kocası Simon Konecki ile birlikte Adele burayı kiralamıştı. Sutton'lardan ve 5 çocuklarından oluşan aile portresinde Ayşe Sutton'ın taç giydiği gözden kaçmamakta.



Yaklaşık 600 sterlin ödeyen kiracılardan birisi meclisin onları tahliye etmesinden memnun olduğunu belirtti. Ayrıca ilk taşındığında tuvaletinin bozuk olduğunu fakat Sutton ailesinin sahip olduğu şirketin kendisine geri dönüş yapmadığını, şirketin onunla sadece kirayı ödemesini bildirmek için iletişime geçtiğini ekledi. 

Küflü dairelerden birini Eylül ayı sonlarına doğru terkeden kiracılardan biri de, kirli suyun tuvaletten gitmediğini ve sürekli elektrik kesintisi olduğu için yemek pişiremediğini söyledi. Şubat ayından bu yana binaya elektrik dahil olmak üzere, tesis içinde meydana gelebilecek sabit tehlikeler için gerekli adımların atılması adına iletişime geçtiği halde, hiçbir isteğin yerine getirilmediğini belirtti. Yeni daireler bulup, çıkan kiracıları yerleştirmek için meclis tarafından 50.000 sterlin verilecek. Meclis, bu parayı ev sahiplerinden almaya çalışacak. Ama zaten Suttonların firmaları on binlerce sterlin ödenmesi için başka kişiler tarafından kovalanmakta.  



Sutton Management, Faith Lanes Apartments ve Nick ve Ayşe Sutton'ın sahibi olduğu Max Estates adlı üçüncü bir şirket, 2014 yılından bu yana mahkemeye 130.000 sterlin borçlu. Sutton Management 15 kişiye yaklaşık 64.000 sterlin, Max Estates 34 kişiye 63.000 sterlin ve Faith Lanes Apartments iki tarafa 1.800 sterlin borçludur. Max Estates, geçen yıl BBC One'ın bir programında, depozitoları kiracılara geri ödememekle suçlanmıştı. Suttonlar Exeter Üniversitesinde görüşme yapıp, eski binaları satmadan önce restore ederek para kazanmaya başlamışlardı. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR