Instagram Mutluluklarının Arkaplanı

Başta Instagram olmak üzere sosyal medya üzerinde ne kadar harika bir hayat yaşadığını sergilemekten çekinmeyen sayısız kullanıcı var. Peki o hayatların ne kadarı gerçek dersiniz?

Instagram Mutluluklarının Arkaplanı
Yayın Tarihi: 3.08.2017 23:02:00

Sosyal medya üzerinden oluşturduğumuz karakterler çoğu zaman hayatlarımızı birebir yansıtmıyor. Bu konu üzerinde yapılan araştırma ve çalışmalardaki en popüler sosyal medya platformlarından biri ise Instagram. Paylaştığımız hikayeler ve fotoğrafları hashtaglerle süslüyor ve anlık durumumuzu sergiliyoruz. Ya da en azından insanların düşünmesini istediğimiz anlık durumu.
 
Instagram’da sahte bir hayatı yaşamak üzerine hazırlanan videolara bir yenisi de Ditch the Label‘dan gelmiş. “Insta lie” (Insta yalan) kelimesi üzerinden ilerleyen videoda insanlar kendilerini olmadıkları biri gibi gösteriyor ve Instagram üzerinde ayrı bir hayat yaşıyor. Bunun için popüler hashtaglerden de yararlanan ekip, internette gördüğünüz paylaşımların gerçekliği üzerine sizi sorgulatacak cinsten bir video hazırlamış. Uyandığı andan itibaren paylaşımlara başlayan kullanıcılar ne yazık ki kendilerini çoğu zaman yansıttığı gibi yaşamıyor. Kamera arkasındaki gerçek hayatı terk edip Instagram’da yaşamayı tercih etmeye kadar ilerleyebiliyor durum. İnsanların beğeniler için kırk takla attığı ve kendisi gibi olmadığı bu tarz ortamlar, böyle hayatlar yaşamaya özenen kullanıcıların kendi hayatlarına karşı duyduğu memnuniyetsizliği ise ne yazık ki artırıyor.

 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR