iPhone X Türkiye'de Satışa Sunuldu

Türkiye'de 24 Kasım'da görücüye çıkan iPhone X, gece yarısından itibaren satışa sunuldu. Apple'ın yeni modeli için İstanbul'da bazı mağazalarda kuyruk oluştu.

iPhone X Türkiye'de Satışa Sunuldu
Yayın Tarihi: 24.11.2017 12:46:00

Apple'ın yeni ürünü iPhone X, Türkiye'de gece saat 00.00 itibariyle satışa sunuldu. Türkiye'ye ilk kez getirilen yeni model telefon satışa sunulmadan önce çok sayıda müşteri Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki GSM şirketi önünde beklemeye başladı. Saat tam 00.00 olduğunda kapılar açıldı ve müşteriler içeri girdi. İçerde telefonu inceleyen müşteriler hemen kasaya koştu. 6 bin 100 lira ile 7 bin TL arasında satılan telefon için onlarca kişi sıra oluşturdu.

iPhone X alan bir kişi, "Telefonu aldık, mutluyuz ve kullanacağız. Ben ön ayırma yapmıştım o yüzden 20 dakika bekledim" dedi.

Askerden terhis olup geldi

iPhone X, Türkiye’de Apple Zorlu ve Apple Akasya’da da kullanıcılarla buluştu. iPhone X’un ilk sahiplerinden Sedat Unay bu sabah 06:30’da askerden terhis olur olmaz komutanına uçağa yetişeceğini söyleyerek Apple Zorlu’daki randevusuna koştuğunu belirtti. Sedat Unay seçimini Uzay Grisi iPhone X'dan yana kullandı.

Sabah 07:00 itibariyle Apple Zorlu önünde sıra beklemeye başladığını belirten 29 yaşındaki Elektrik Elektronik mühendisi Sefer Selçuk da  256GB Uzay Grisi iPhone X tercih etti. 

Kısa sürede tükendi

Apple’ın 12 Eylül’de tanıttığı iPhone X, bu gece saat 00.00’dan itibaren satışa sunuldu. Cihazı uzun süredir bekleyen vatandaşlar, satış stantlarında uzun kuyruklar oluşturdu.  

Apple’ın akıllı telefonu iPhone’un en son cihazı iPhone X, bu gece saat 00.00’dan itibaren Ankaralılar için satışa çıkarıldı. İlk satış günü için düzenlenen kokteyle vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 6 bin 100 ile 7 bin TL arasındaki fiyatlardan satılan cihazın talipleri, Türkiye’deki ilk kullanıcılar olmak için stantlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Raflardaki yerini alan cihaz, saatler içinde tükendi.

Vatandaşlar, cihazı çok beğendiklerini, haftalar öncesinden satın almak için sipariş verdiklerini ve daha önceki modellerle kıyaslanamayacak kadar iyi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çoğu yerinde kuyruklar oluştu 

Konya'da yeni telefonun sahibi olmak isteyenler yetkili satış mağazasının önünde sıraya girdi. Gece yarısı kapılar açılarak müşteriler içeri alındı. Yeni ürünü inceleyenler 6 bin 99 lira ile 7 bin TL arasında satılan akıllı telefonlardan satın aldı. Yeni telefonlardan alan kullanıcılar ürünün şık tasarımıyla dikkat çektiğini söyledi. 

Türkiye genelinde ilk satışlardan birisinin de Konya'da gerçekleşeceğini belirten firma koordinatörü Fatih Erol, yeni ürüne gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Erol, "İki çeşit ürün var. Fiyatları 64 GB olan 6 bin 99 lira, 256 GB ise 6 bin 899 lira. Şu anda lansmanımız gayet heyecanlı geçiyor. Önceki cihazlara göre teknolojisi daha gelişmiş bir cihaz, kullanıcılar bunun farkındalar ve bugün uzun kuyruklar oluşturdular. Bu da bizi gayet memnun etti" dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR