İŞKUR’dan 2 bin 600 TL maaşla iş başvurusunu hemen yapın! En az ilköğretim mezunu, KPSS şartı yok!

18-50 yaş arası vatandaşlar için müjde! İşkur tarafından sağlanan bir imkan! 2600 TL maaş ile iş alımları dikkat çekiyor. Son zamanlarda iş alımlarındaki artış da bir diğer dikkat çeken konu oldu.

İŞKUR’dan 2 bin 600 TL maaşla iş başvurusunu hemen yapın! En az ilköğretim mezunu, KPSS şartı yok!
Yayın Tarihi: 17.09.2020 22:20:00

18-50 yaş arası vatandaşlar için müjde! İşkur tarafından sağlanan bir imkan! 2600 TL maaş ile iş alımları dikkat çekiyor. Son zamanlarda iş alımlarındaki artış da bir diğer dikkat çeken konu oldu. Personel alımlarındaki artış sayesinde ülkenin çeşitli yerlerinde istihdam artışı devam ediyor. İş başı eğitim programları ile alım sağlanacak. Açılan tüm sektörler için en az 5 saat en fazla da 8 saat olacak şekilde 45 saati de geçmeyecek şekilde planlama yapılacak. İŞKUR üzerinden başvuru yapacak kişiler e-şube adresinde yer alacak.

PERSONEL ALIMI SAĞLAYACAK SEKTÖRLER NELER?

İŞKUR tarafından pek çok sektörde personel alımı sağlanacak. İlk olarak meslek eğitim kurslarına katılım gereklidir. Sonrasında ise personel alımı olan sektörlerde çalışma imkanı sağlayabilirsimiz. Bu sektörler; deri tablo yapımcısı, mutfak görevlisi, giysi tadilatçısı, budamacı, konfeksiyon makinecisi, el sanatları ustası, etlik ve damızlık tavuk yetiştiricisi, arıcı, Yahyalı halı dokumacısı, yöresel kilim dokuyucusu, iç giyim imalatçısı konfeksiyon makinecisi aşçı yardımcısı gibi pek çok sektör adına eleman alımı gerçekleştirilecektir. Ayrıca bu sektörlerde eleman alımları için ilk olarak meslek kurslarına gidilmesi kesinlikle önemlidir bu şartları tamamladıktan sonra istediğiniz sektörde çalışma imkânına sahip olabilirsiniz. Bu ve bunun gibi pek çok sektörde alımların artması birçok insan için fırsat oluşturmuştur.

EĞİTİM PROGRAMLARI NEDEN GEREKLİDİR?


Eğitim programları yapılacak olan meslek için gerekli tecrübe ve bilginin sağlanması konusunda oldukça önemlidir bu konuda ilk olarak eğitim programlarının yapıldığı kurslara kayıt olunmalı ve yeterli ders sayısı görüldükten sonra mesleğe başlanmalıdır. Eğitim programları meslekle ilgili bilgilerin ve deneyimlerin sağlanması için oldukça önemlidir o yüzden mutlaka mezhep programlarına katını katılmalıdır ve gerekli bilgi edindikten sonra meslek konusunda tercihler yapılmalıdır. Ayrıca bu kurslara katılan kişilerin kuruma kayıtlı olarak yer alan kişiler arasında işsiz olmaları durumunda meslek konusunda ilerleme hedeflenir mesleki yeterlik durumları tamamlandığında 2.600 TL kazanacakları meslekleri için uygun hale gelirler.

EĞİTİM PROGRAMI NE KADAR SÜRÜYOR?

İŞKUR için eğitim programına katılan kişilerin imalat ve bilişim sektörü içerisinde meslek edinmek istiyorlarsa en fazla 6 ay, diğer sektörler içinse en fazla 3 ay uygulama olacak şekilde eğitim programlarına katılmaları gerekir. bunun dışında bir de bazı meslek gruplarında uzmanlık alanlarına kadar birçok kodlama geliştirmeleri gerektiği için daha uzun süre eğitim alabilirler. Bunların arasında siber güvenlikten buluta, bilişimden oyun geliştirme uzmanlık alanlarına kadar birçok kodlama alanında geniş meslek grupları yer alır. Bu meslek grupları içerisinde belli yaş gruplarında olan kişiler bu hakka sahip olurlar. En fazla 9 ay içerisinde günde 5 ya da 8 saat kadar hafta içerisinde en fazla 45 saati geçmemek şartıyla programlarda yer alabilirler.

EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILACAK KİŞİLERDE ARANAN ŞARTLAR

Eğitim programlarına katılmak için kişilerde olması gereken bazı gerekli şartlar vardır. Bu şartlardan bazıları şu şekildedir; 15 yaş ve üzerinde olmak, İŞKUR'a kayıtlı olan işsizler arasında yer almak, emekli olmama şartı, işveren kişilerle birinci derecede ya da ikinci derecede yakın bir akrabalık durumunda olmamak, iş ve meslek danışmanlığı alanlarında hizmet almak için yer almak program başladığı tarihinden önce son 1 aylık süreçte herhangi bir sigorta primi yatırmamış olmak, isteğe bağlı sigortalı olarak yer alan kişiler, engelli maaşı alan kişiler, dul ya da yetim aylığı alan kişiler, sosyal yardım desteği alan kişiler, bu gibi alanlarda yardım alan kişiler işbaşı eğitim programı sayesinde 2.600 TL kazanıp mesleklerini yapabilirler.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR