İŞKUR’dan 65 Bin TL Hibe Desteği! Başvuru Süresini Kaçırmayın!

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 Bin TL'ye kadar ve eski hükümlü girişimcilere brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği veriyor.

İŞKUR’dan 65 Bin TL Hibe Desteği! Başvuru Süresini Kaçırmayın!
Yayın Tarihi: 4.12.2020 13:40:00

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları başladı. Son tarih 18 Aralık 2020!

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 65 Bin TL'ye kadar ve eski hükümlü girişimcilere brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği veriyor.

Proje sunmak isteyen vatandaşlar ile kurum ve kuruluşlar www.iskur.gov.tr adresinde “Duyurular” bölümünde yayımlanan başvuru rehberi ve formuna göre hazırlayacakları projeleri, 18 Aralık tarihine kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebilecek. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmesi gerekiyor.

YILDA 2 DEFA DÜZENLENİYOR

Eski hükümlü vatandaşlar aktif işgücü programlarından ve hibe destekleri projelerinden etkin bir şekilde yararlanıyor. İŞKUR eski hükümlü yurttaşlarımızın verilecek desteklerle birlikte kendi işlerini kurmasına, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla hibe destekleri sunmaktır. Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan eski hükümlü vatandaşlara yönelik olarak hibe desteği programları yılda iki kez düzenlenmektedir. Bu doğrultuda son üç proje çağrı döneminde Eski Hükümlü vatandaşlarımız 38,370.- TL’ye kadar hibe desteğinden yararlanarak farklı sektörlerde kendi işlerinin patronu oldular. 2020 yılında kendine iş kurmak isteyen eski hükümlü girişimcilere İŞKUR hibe miktarını tam 44,145.- TL çıkarmıştır. Devlet desteği ile iş kurmak isteyen eski hükümlülere sağlanan hibe desteği proje kabulüne 08 Haziran tarihi itibarı ile başlanmıştır. Desteklerden yararlanmak isteyenlerin en geç 17 Temmuz 2020 tarihine kadar projelerini teslim etmeleri gerekmektedir.

İŞKUR tarafından en son geçtiğimiz Aralık ayında açılan 2020/01 çağrısı ile verilen yaklaşık 39 bin TL hibe miktarı; yeni çağrı döneminde (2020/2.dönem) 45 bin TL’ye çıkartılmıştır. İŞKUR desteği ile iş yeri açmak isteyen eski hükümlülerde aranan şartlar ise; Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlik kapsamında olanlar eski hükümlü olarak tanımlanmaktadır.


ARANAN ŞARTLAR NELER

İŞKUR’a eski hükümlü olarak kayıtlı olmanız,
18 yaşını tamamlamış olmanız,
Her ne sebeple olursa ise olsun EMEKLİ OLMAMIŞ OLMANIZ!
Kendinize ait bir işletmenizin olmaması,
İşyerini kuracağınız il sınırları içerisinde ikâmet ediyor olmanız,
Kuracağınız işyeri için istenilen ustalık, diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmanız,
Size vasi tayini yapılmamış olması,
Herhangi bir icra dosyanızın olmaması gerekiyor.
Ve en son olarak ise GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI sahibi olmanız gerekmektedir.
Bu belgeler içerisinde belki de en önemli olanı girişimcilik belgesinin alınmasıdır.

İŞKUR Engelli Girişimci Hibe 65 Bin TL Oldu

2020 yılında kendine iş kurmak isteyen engelli (özürlü) girişimcilere İŞKUR hibe miktarını tam 65.000 TL’ye çıkardı. Desteklerden yararlanmak isteyenleri ise en geç 18 Aralık 2020 kadar projelerini teslim etmeleri gerekmektedir. İŞKUR tarafından bir önceki sene verilen 50.000 TL hibe miktarı bu sene için 65.000 TL çıkartıldı. Ayrıca bu sene ilave edilen destek ile hayvancılık alında yatırım yapmak isteyenler için de ufak da olsa bir bütçe ilave edildi. Hayvancılık için kira desteği dahil olmaksızın uygulanan hibe miktarı ise en fazla 9.000 TL.

Engellilerin Bu Şartlara Uygun Olması Gerekiyor

Bedensel ya da zihinsel olarak en az %40 oranında engelli raporuna sahip olması.
İŞKUR’a engelli kayıtlı olarak olmak
18 yaşını tamamlamış olmanız
Her ne sebeple olursa ise olsun EMEKLİ OLMAMIŞ OLMANIZ!
Kendinize ait bir işletmeniz olmaması gerekir.
İş yerini kuracağınız il sınırları içerisinde ikametgah da bulunmanız,
Kuracağınız iş yeri için istenilen ustalık sertifikasına sahip olmanız
Kendisine vasi tayini yapılmamış olması
Herhangi bir icra dosyasının olmaması gerekir. Bunun sorgulamasını https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden yapabilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR