İşkur'dan Milyonlarca kişiye güzel haber! 3 Bin 22 Lira Alacaklar!

İşkur'dan yüzbinlerce üniversite öğrencisine müjdeli haber geldi! Üniversite öğrencileri, İşkur bünyesinde başlatılan Sosyal Çalışma Programları ile 3 bin 22 TL kazanacak. Üniversite öğrencileri, 3 aylık dönemde, hafta içi 3 gün çalışarak 3 bin 22 TL'lik ödeme alacak. Peki Sosyal Çalışma Programı ne

İşkur'dan Milyonlarca kişiye güzel haber! 3 Bin 22 Lira Alacaklar!
Yayın Tarihi: 13.01.2020 11:56:00

İşkur'dan yüzbinlerce üniversite öğrencisine müjdeli haber geldi! Üniversite öğrencileri, İşkur bünyesinde başlatılan Sosyal Çalışma Programları ile 3 bin 22 TL kazanacak. Üniversite öğrencileri, 3 aylık dönemde, hafta içi 3 gün çalışarak 3 bin 22 TL'lik ödeme alacak. Peki Sosyal Çalışma Programı nedir? Üniversite öğrencileri, SÇP'ye nasıl başvurabilir? Kimler SÇP kapsamında çalışacak, nerede çalışılacak? Tüm detayları sizler için araştırdık...

üz binlerce üniversite öğrencisi yeni dönemde, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) başlattığı yeni proje ile gelir sahibi olacak! İŞKUR, üniversiteli gençlere harçlıklarını çıkarabilecekleri yepyeni Sosyal Çalışma Programı ile fırsat tanıyor! İşkur bünyesinde başlatılan Sosyal Çalışma Programları (SÇP) ile yüzbinlerce üniversite öğrencisi haftada 3 günlük çalışma ile asgari ücrete orantılı olarak gelir elde edebilecek. Üniversiteliler bu yolla cep harçlıklarını çıkarabilecek. Geçtiğimiz yıl başlanan projeye 2020 yılında da devam edileceği hatta programların çeşitleneceği öğrenildi. Şöyle ki; 2020 Haziran - Temmuz - Ağustos ve Eylül ayları, SÇP kurslarıyla öğrencilerin gelir elde etmesini sağlayacak.

Üniversite öğrencileri, Sosyal Çalışma Programı (SÇP) kapsamında en fazla 3 ay, hafta içi 3 gün çalışabilecek. 2020 SÇP başvuru tarihleri kısa bir süre sonra İŞKUR'un resmi internet adresinden duyurulacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE GÜNDE 77.49 TL ÖDENECEK


Üniversiteliler, Sosyal Çalışma Programı ile katıldıkları programda çalıştıkları gün için 77.49 TL (Asgari ücretin 1 günlük tutarı) ödeme alacak. Programa katılım sağlayan öğrenciler, haftada en çok 3 gün çalıştırılabilecek. Günde 8 saat çalışma ile haftada 24 saat çalışacak öğrenciler, 13 hafta boyunca 39 gün çalışıp toplamda 3 bin 22 TL harçlık alabilecekler.

2020 SÇP BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İşkur 2020 Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuruları ile ilgili henüz bir tarih verilmedi. Ancak İşkur'dan kısa süre içinde bir duyuru yapılması ve yeni dönem için başvuru tarihlerinin ve çalışma takviminin netleştirilmesi bekleniyor. SÇP başvurusu yapacakların aralıklarla İşkur'un resmi internet sitesinde duyurular kısmını incelemesi önerilmektedir.

İŞKUR SÇP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İşkur'dan Sosyal Çalışma Programı'na başvuru yapmak isteyen adaylar, İl-İlçelerinde bulunan İşkur şubelerine giderek bizzat T.C Kimlik Belgeleri ve Öğrenci Belgeleriyle başvuruda bulunabiliyor. Öte yandan Elektronik ortamda internet üzerinden başvuru da mümkün. Bunun için E-Devlet üzerinden yahut daha önceden İşkur şubelerinden alınmış İşkur üyeliğiyle İşkur'un resmi internet sitesine giriş yapmak gerekiyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR