İşsiz olan ve meslek öğrenmek isteyenler için İŞKUR’dan muhteşem fırsat

Ülkemizdeki işsizlik sorunu ve işsiz sayısı giderek artmaktadır. Buna bir çare bulmak amacıyla da çeşitli kurumlar farklı çözüm yolları aramaktadır. İŞKUR da işsiz kalmış ve hızlı bir şekilde hem meslek öğrenip hem de para kazanmak isteyen kişilere özel bir program hazırlamıştır. Program ise özellik

İşsiz olan ve meslek öğrenmek isteyenler için İŞKUR’dan muhteşem fırsat
Yayın Tarihi: 19.09.2020 15:01:00

Ülkemizdeki işsizlik sorunu ve işsiz sayısı giderek artmaktadır. Buna bir çare bulmak amacıyla da çeşitli kurumlar farklı çözüm yolları aramaktadır. İŞKUR da işsiz kalmış ve hızlı bir şekilde hem meslek öğrenip hem de para kazanmak isteyen kişilere özel bir program hazırlamıştır. Program ise özellikle ailesi olan evli kişilerin son derece yüzünü güldürecek gibi duruyor. Bunun sebebi ise İŞKUR’un bu meslek öğrenimi programı kapsamında yapacağı ödemelerdir.
İŞKUR meslek öğrenimine katılan herkese geldiği gün boyunca günlük 100 TL para ödemesi yapacaktır. Normal günlük ihtiyaçları gidermeye yetecek düzeyde olan bu ödeme işsiz kalınan ve iş aranılan dönemde oldukça iyi bir gelir kaynağı olacaktır. Söylenen süre boyunca İŞKUR meslek eğitimi programlarına aksatmadan düzenli bir şekilde gelen kişiler bu ödemeleri biriktirerek daha sonrasında toplu halde banka hesabından alabilmektedir. Daha sonrasında ise istediği gibi kullanabilmektedir.

İŞKUR MESLEK ÖĞRENİMİ PROGRAMI NE KADAR SÜRECEK? KAÇ KİŞİ ALINACAK?

İŞKUR tarafından açıklanan ve işsiz kişilerin hızlı bir şekilde işe girmesini sağlayacak meslek derslerini barındıran bu program tam olarak 90 gün sürecektir. 90 gün boyunca hiçbir şekilde aksatmadan derslere gelen kişiler ise günlük 100 TL kazanabilecektir.
Meslek öğrenimi programına kaç kişi alınacağı sorusu ise oldukça merak edilmektedir. Özellikle bu yıl yaşanılan korona virüs salgını nedeniyle birçok kişi işsiz kalmış ve böyle programlara katılmak için can atmaktadır. Fakat şöyle belirtilmelidir ki bu yıl meslek öğrenimi programlarına sadece 900 bin kişi başvuru yapabilmektedir. Günümüzdeki işsiz oranını düşünecek olursak çok aşağıda bir sayı gibi görünebilmektedir. Bu programa insanların ne kadar ilgi göstereceğini de hesaba kattıktan sonra erkenden başvuru yapmak son derece önemli olmaktadır. Böylelikle direkt olarak programa katılım sağlayarak para kazanılabilmektedir.

İŞKUR MESLEK ÖĞRENİMİ PROGRAMI KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?


İŞKUR tarafından sunulan bu meslek öğrenimi programına belirli şartları sağladıktan sonra katılmak söz konusu olmaktadır. Bu şartların başında ise İş Bulma Kurumuna kayıtlı olmak gelmektedir. Kaydı olmayanlar direkt olarak katılamamaktadır. Daha sonrasında ise 15 yaşını dolduran kişiler bu programa katılım sağlayabiliyor diyebiliriz. Bunun yanında işverenin 1 ya da ikinci derece yakını ve eşi bu programlara katılamıyor. Zira emekli olan kişiler de programa dahil olamazlar. Programdan önceki ay herhangi bir uzun vadeli sigorta primi yatırılmışsa da İŞKUR başvuruyu kabul etmemektedir. Bütün bu şartları sağlayan kişiler hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan İŞKUR meslek öğrenimi programlarına katılarak hem meslek öğrenebilirler hem de para kazanabilirler. Bunun yanında program sonrasında ise istihdam sahibi olmaları için İŞKUR iş bulma konusunda da yardımcı olmaktadır.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK? KİM NE KADAR PARA KAZANACAK?

Meslek öğrenimi programlarına katılmak isteyen kişiler Türkiye İşadamları Derneği bölge ofisine başvuru yapmaları gerekmektedir. Böylelikle başvurunun kabul olması halinde direkt olarak meslek derslerine katılabilmektedirler.

Meslek programlarında kimin ne kadar para kazanacağı sorusuna değinilecek olursa da iş arayanlara 89,4 TL gibi bir günlük ödeme yapılacağı söylenebilmektedir. Bunun yanında programa dahil olan öğrencilere de 67,05 TL ödeme yapılacaktır. İşsizlik parası alan kişiler de 44,7 TL alacaktır. Geleceğin mesleği programına katılan kişiler de belirtildiği gibi günlük 100 TL’ye sahip olacaklardır. İmalat sektöründeki belirli yaş aralığında olan kadınlara da günlük 400 TL gibi bir ödeme yapılacaktır. Bu ödemeler sonraki ayın yedisinde ilgili banka hesaplarına işverenler tarafından yatırılacaktır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR