İşsizlere, Ev Hanımlarına, Yaşlılara Aylık 670 TL Yardım Ödemesi! PTT'den Hemen Alın!

2020 Yılında sosyal yardımlar artarak devam ediyor. Vatandaşlar birçok kalemde Devletten sosyal yardım ödemesi alabiliyor. Yaşlılık aylığına zam geldi mi, yaşlılık aylığı ücreti ne kadar araştırmaları bir çok bireyin merak konusu oldu.

İşsizlere, Ev Hanımlarına, Yaşlılara Aylık 670 TL Yardım Ödemesi! PTT'den Hemen Alın!
Yayın Tarihi: 9.08.2020 15:18:00

2020 Yılında sosyal yardımlar artarak devam ediyor. Vatandaşlar birçok kalemde Devletten sosyal yardım ödemesi alabiliyor. Yaşlılık aylığına zam geldi mi, yaşlılık aylığı ücreti ne kadar araştırmaları bir çok bireyin merak konusu oldu. SGK'nın yeni düzenlemeye ilişkin olarak yayınlamış olduğu genelgeye göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya doğrultusunda 1500 TL'nin altına düşmeyecek. Mart, Haziran, Eylül, Aralık aylarında ödenen 65 yaş yaşlılık aylığı şu an 672 lira olarak ödenmekte. Detaylar haberimizde sizlerle...

Devlet, 65 yaşını doldurmuş olduktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden herhangi bir geliri sağlanamayan bireylere, temel hayati ihtiyaçlarını karşılamak hedefiyle maddi destek sağlıyor. Geliri olmayan vatandaşların, söz konusu destekten faydalanabilmesi için gerekli şartlara uygun olması yeterlidir.

65 YAŞ AYLIĞI ŞARTLARI NELERDİR?

65 yaş aylığından faydalanmak için ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından belirli şartlar planlanmıştır. İstenen şartlara uygun olmayan kişilerin geliri olmamasına ve maddi zorluk yaşamasına rağmen 65 yaş aylığından faydalanması söz konusu olamaz. Ancak bu vatandaşlar için devletin yaşlılara yönelik yürürlüğe koymuş olduğu başka sosyal yardımlar bulunmaktadır. 


- Sosyal Güvencenin olmaması(BAĞ-KUR,SSK,Emekli Sandığı)
- SGK'ya iş prim gününe dair ödeme gerçekleştirilmemesi 
- Aylık gelir gelirinin tespitlenmesinin ardından muhtaçlık sınırının altında bir tablo çizilebilmesi
- 65 Yaşını doldurmuş olmak
- Nafaka almakta olan bireylerin bu aylıktan yararlanması için asgari ücretin üçte birinden daha az bir gelire sahip olması gerekmektedir. 

65 YAŞ AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (Kaymakamlık) başvurusunu yapmış olan 65 yaşını doldurmuş yaşlı ve vatandaşlara öncelik olarak muhtaçlık değerlendirmesi gerçekleşiyor. Muhtaçlık değerlendirmesi yaşlının kendisi ve eşinin sağladığı gelir, servet ve harcamaları ile beraberinde nafaka yükümlülüğü göz önünde bulundurularak gerçekleşirken kişi başına düşen gelir 701 liranın altındaysa 65 yaş aylığı bağlanabiliyor. Eş ve başvuran bireyin geliri toplamda 1.402 liranın üstünde gözüküyorsa aylık bağlanamıyor.

65 YAŞ AYLIĞI NEREDEN ALINIYOR?

65 yaş aylığı almak için hak kazanan bireylere yapılacak olan ilk maaş ödemesi ikamet ettiği adresinin bağlı olduğu ilçedeki Ziraat Bankası şubesinden çekilebilir. Sonraki yapılacak maaş ödemelerini ise PTT şubelerinden alabilirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR