İşsizlik Maaşı Sorgulama! İşsizlik Maaşı ne kadar başvuruları nereden yapılır

İşsizlik Maaşı sorgulama. İşsizlik Maaşı bana çıkar mı? İşsizlik Maaşı başvuruları 2019 nereden ve nasıl yapılır? 2019 İşsizlik Maaşı başvuru yapma ekranı. merakla beklenen İşsizlik Maaşı bilgileri sizlerle. Hemen İşsizlik Maaşı sorgulama nasıl yapılır. İşsizlik Maaşı başvuru ekranı.

İşsizlik Maaşı Sorgulama! İşsizlik Maaşı ne kadar başvuruları nereden yapılır
Yayın Tarihi: 29.04.2019 18:46:00

İşkur'un işşiz kalan vatandaşlar için bir güvencesi olan işsizlik maaşı nedir? İşsizlik sigortası ve işsizlik maaşına kimler başvurabilir, başvurular nereden yapılır? İşkur tarafından işten çıkarılan ve işsiz kalan vatandaşlara belli bir süre işsizlik sigortası ve işsizlik maaşı bağlanıyor. Peki işsizlik maaşına kimler hak kazanabilir, kimlere işsizlik maaşı ödemesi yapılır ve kaç ay süreyle işsizlik maaşı ödenir? Detaylar haberimizde...

İşsiz kalan vatandaşların belli bir süre rahatlamaları için İŞKUR tarafından işsizlik sigortası ve işsizlik maaşı bağlanıyor. Haklı fesih kapsamında işi bırakan veya iş akdi haksız yere feshedilen bir işçi, işten ayrıldıktan sonra belli başvuru şartlarını yerine getirdiği takdirde işkur tarafından işsizlik maaşı bağlatabiliyor. İŞKUR tarafından ödenen işsizlik maaşı, işçinin çalıştığı zamanki maaşına oranla en az 1015 TL en çok da 2031 TL olarak ödeniyor. Ayrıca işçinin işte çalıştığı sürede işsizlik maaşının kaç ay ödeneceği noktasında önem taşıyor.

İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞINA KİMLER BAŞVURABİLİR, NASIL BAŞVURULUR?


İşkur İşsizlik maaşına işten atılanlar ve belli şartlarda kendisi işten istifa edenler de başvurabiliyor. Ancak haklı bir neden olmaksızın işi bırakan işçi işsizlik maaşından yararlanamıyor. İşsizlik maaşına başvuru yapmak için ilinizdeki en yakın İŞKUR şubesine giderek başvuru yapabilirsiniz. Bunun için SGK'dan hizmet dökümünüzü almanız gerekiyor. SGK'dan aldığınız (e-Devlet) üzerinden de alınabiliyor, bu Hizmet dökümü ile İŞKUR'a işsizlik başvurunuzu işten çıkarıldıktan sonra 30 gün içinde yapmalısınız. 30 günlük süreye dikkat etmelisiniz, aksi takdirde işsizlik maaşı bağlanmaz. 

İşsizlik maaşı son 3 yıl içinde farklı işyerlerinde de olsa en az 600 gün prim ödemek gerekiyor. Yine işten ayrılmadan önceki 120 gün de eksiksiz prim ödenme şartı aranıyor. Maaşın süresi yatırılan prim gününe göre değişiyor. Buna göre son 3 yılda 600 gün primi olan çalışan 6 ay, 900 gün primi olan 8 ay ve 3 yılın tamamında yani 1080 gün primi olanlar 10 ay işsizlik maaşı alabilir.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

İşsizlik maaşı 2019 yılında en az 1015 TL, en çok da 2031 TL olarak belirlendi. İşsizlik maaşı ücretleri 2019 yılında asgari ücrete yapılan zamla birlikte yeniden değerlendi ve bu ücretler ortaya çıkarıldı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR