İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden annelere iyi haber! Artık hepsi bedava

Geçen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu’nun merakla beklenen seçim vaadi hayata geçti. Halka söz veren Ekrem İmamoğlu sonun annelere ücretsiz ulaşım hakkını hayata geçirdi. Birçok anneyi sevindiren bu haber bütün anneleri kapsamamaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden annelere iyi haber! Artık hepsi bedava
Yayın Tarihi: 19.09.2020 13:11:00

Geçen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu’nun merakla beklenen seçim vaadi hayata geçti. Halka söz veren Ekrem İmamoğlu sonun annelere ücretsiz ulaşım hakkını hayata geçirdi. Birçok anneyi sevindiren bu haber bütün anneleri kapsamamaktadır. İstanbul’daki 4 yaş altında çocuğu olan anneler bu fırsattan yararlanacaktır. 4 yaş altı çocuğu olan anneler metrobüs, otobüs ve metrolara ücretsiz binebilecekler. Halk müjdeli haberi aldıktan sonra başvuruların nasıl yapılacağı ve nasıl kullanılacağı konusunda merak içinde açıklanmasını bekliyor. Bu karar ile ilgili bütün detaylar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Temmuzda yaptığı UKOME toplantısında tartışıldı ve gereken kararlar verildi. Kadınlara artık toplu taşımalarda daha çok rastlanacak ve annelerin sosyal hayata atılması daha kolay olacak. Toplantı sonrası yapılan açıklamalardan da anlaşıldığı gibi annelerin ulaşım konusunda sıkıntı çekmemeleri ve halk arasında daha fazla görülmeleri amaçlanmış. Bunun yanında ulaşım konusunda maddi sıkıntı çekmemeleri de amaçlanmıştır.

İBB tarafından gerçekleştirilen UKOME toplantısında 4 yaş altı çocuğu olan annelere ücretsiz ulaşım hakkını konusunda incelemeler yapıldı. Konu ile ilgili konuşmalar yapıldıktan sonra oylama yapılarak kararın hayata geçmesi sağlandı. Yetkililerin açıklamalarına göre kararın birçok faydası ve yaşama katkısı olacak. Uygulamanın en büyük amacı annelerin sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlamak ve ailelerin ekonomisini bir nebze olsun rahatlatmak. Bu amaçların yanında anneleri toplu taşımaya teşvik etmek böylece toplu taşımayı hareketlendirmek amaçlanıyor. Bir diğer önemli amaç ise toplu taşıma hareketliliğini arttırarak özel araç yoğunluğunu azaltmak olmaktadır.

UYGULAMA MASRAFLARI BELEDİYEDEN KARŞILANACAK


Masrafların İBB tarafından karşılanması ile ilgili karar Sayıştay’a gitti ve Sayıştay karar yazısında 4 yaş altında çocuğu bulunan annelerin ücretsiz ulaşım hakkı ile oluşacak giderler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanabileceği ve karar yazısında bu giderin belediye yetkilileri tarafından düzenli olarak izlenmesi ve kontrol edilmesi gerektiği açıklandı. Bu konudan hassas olan İBB Meclisi 17 Temmuzda yapılan toplantıda bu taşıma ücretlerinin bütçeden karşılanması ile ilgili yakından ilgileneceklerini açıkladı.

ANNELERİN KULLANACAĞI ÜCRETSİZ KARTLAR NASIL TEMİN EDİLECEK?

4 yaş altı çocuğu olan anneler 24 Temmuz itibarı ile ücretsiz ulaşım araçlarını kullanmaya başlayacak. 17 Temmuzda yapılan toplantı ile hayata geçen bu uygulama annelere büyük avantaj sağlayacak. Annelerin daha ön plana çıkabilmesi gün içinde daha aktif olabilmesi için hayta geçirilen bu proje ile anneler toplu ulaşımda daha sık olacak ve ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyecek. Metrobüs, otobüs ve metrolarda ücretsiz olarak kullanabilecekler. Anneler bu haklarını kullanabilmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği kartları temin etmeleri gerekmektedir. Bu kartları iki yol ile temin edebilmekteler. Kartlar ya İstanbulkart başvuru noktalarından alınacak ya da online site üzerinden başvuru yapılarak alınacaktır. Kartın ismi anlamlı olabilmesi için İBB tarafından Anne Kart olarak belirlendi. 150 Kontör içeren bu kart aylık yenilenerek annelerin hizmetine sunulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin annelere temin etti bu kart ile seyahatin dışında birçok şey yapılabilmektedir. İçine bakiye yükleyerek anlaşmalı birçok yerde kullanılabilmektedir. Bu yerler, Beltur BNB (bisiklet) İsper, İspark, A101, Migros, Sosyal tesisler, Hamidiye Otomatları İtaksi olmaktadır. Ücretsiz ulaşım hakkının yanında birçok avantajı olan Anne Kart oldukça iyi bir uygulama oldu. Görüldüğü üzere oldukça fonksiyonel bir karta imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi annelere epey kolaylık sağlanmış olmaktadır. Böylelikle ulaşım konusunda anneler çok daha rahat olacak ve çeşitli masraflardan kurtulmuş olacaklardır.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR