İstanbul Modern'de Kadınlar Günü

İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm kadınlara sanat dolu bir gün hediye ediyor. Tüm kadın ziyaretçilere müze girişi, atölye çalışması, rehberli tur ve film gösterimi ücretsiz olurken İstanbul Modern Mağaza’da özel indirimler sunulacak.

İstanbul Modern'de Kadınlar Günü
Yayın Tarihi: 2.03.2018 17:47:00

Kadınlara yönelik düzenlenecek atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluşturuyor. 

Kadınlara özel düzenlenen rehberli tur, modern ve çağdaş sanat alanında üretim veren 10 kadın sanatçının çalışmasını kapsıyor. İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi “Sanatçı ve Zamanı”nda yer alan Aliye Berger’in gravürleri, Semiha Berksoy’un “Hapishanede Ziyafet”, Nilbar Güreş’in “Soyunma”, Hale Tenger’in “Strange Fruit”, Handan Börüteçene’nin “Kendini Bana Getir”, Selma Gürbüz’ün “Silik Kostüm” ve “Otoportre”, İnci Eviner’in “Yeni Vatandaş I-II-III”, Nil Yalter’in “Başsız Kadın ya da Göbek Dansı”, Fahrelnissa Zeid’in “Soyut Kompozisyon”, Nur Koçak’ın “Cahide’nin Öyküsü Serisi” adlı yapıtlarının incelenmesine odaklanan rehberli tur, 45 dakika sürüyor.


İstanbul Modern Sinema ise bu özel günde Fransız sinemasının usta yönetmeni Agnès Varda ve özgün çalışmalarıyla tanınan sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR’ın imzasını taşıyan Mekânlar ve Yüzler filminin gösterimini kadınlar için gerçekleştirecek.

PROGRAM 

16.00-17.00 Atölye Çalışması
17.00-17.45 “Sanatçı ve Zamanı” Rehberli Sergi Turu
18.00-19.30 “Faces Places” Film gösterimi




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR