İsveçli Türk Asıllı Jimmy Durmaz'a Sosyal Medyadan Irkçı Ölüm Tehdidi

Almanya maçında gole sebebiyet veren faulü yapan Jimmy Durmaz'a sosyal medyada ölüm tehditleri ve ırkçı söylemler içeren yorumlar yapıldı.

İsveçli Türk Asıllı Jimmy Durmaz'a Sosyal Medyadan Irkçı Ölüm Tehdidi
Yayın Tarihi: 25.06.2018 18:06:00

Almanya ve İsveç arasındaki mücadelede Tony Kroos'un 90+5'te attığı frikik golüyle 2-1 mağlup olan İsveç taraftarları Türk asılı Jimmy Durmaz'a çok kızgın.

Neden olduğu frikik faulünün golle sonuçlanmasının ardından Türk asılı 29 yaşındaki İsveçli futbolcu Jimmy Durmaz, maç sonrası sosyal medya hesabından adeta linç edildi.

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, Jımmy Durmaz'ın sosyal medya platformu Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa 3 bine yakın ırkçı söylem ve ölüm tehditleri içeren yorum yapıldı.

İsveçli Takım Arkadaşları Jımmy Durmaz'a Sahip Çıktı

Irkçı söylemler içeren yorumlara en büyük tepki, Durmaz'ın İsveçli futbolculardan geldi.


İsveç'in forvet oyuncusu John Guidetti, Durmaz'a sahip çıkarak, ''Durmaz'a yapılan yorumlar aptalca. Sahada bulunduğu süre içinde en iyisini yapmaya çalıştı. Şansız bir frikiğe neden oldu, o frikik de dramatik bir şekilde gol oldu.'' değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'in yıldız oyuncularından Albin Ekdal da futbolcuların maçları takım olarak kazanıp kaybettiklerini dile getirerek, takım arkadaşının suçlanmasına anlam veremediğini kaydetti.

Jimmy Durmaz ise her zaman nefret söylemiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, kendisine destek veren takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Yorumlara kulak asmadığını anlatan Durmaz, "Bu tür saldırılara alışkınım çünkü hayatım boyunca bu tür yorumlara maruz kaldım. Önemli olan takımımın başarısı.'' ifadelerini kullandı.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR