Kanal İstanbul projesi başlıyor 30 ağustos büyük gün

İstanbul boğazı için büyük önem taşıyan Kanal İstanbul projesinde ilk adım atılıyor! 30 Ağustos Zafer Bayramı gününde Kanal İstanbul müjdesi açıklanacak. Türkiye'nin son yıllardaki en büyük projelerinden Kanal İstanbul'da yeni gelişmeler... Kanal İstanbul Projesine dair son detaylar haberimizde...

Kanal İstanbul projesi başlıyor 30 ağustos büyük gün
Yayın Tarihi: 17.08.2019 23:30:00

İstanbul boğazı için büyük önem taşıyan Kanal İstanbul projesinde ilk adımın tarihi belli oldu! Bu yıl 30 Ağustos 2019 tarihindeKanal İstanbul müjdesi açıklanacak. Tarihin 30 Ağustos seçilmesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın önemi bulunuyor. Türkiye'nin son yıllardaki en büyük projelerinden Kanal İstanbul'da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kanal İstanbul" projesindeki kararlılığı, 30 Ağustos 2019 tarihinde resmen açıklanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos günü, Kanal İstanbul projesiyle ilgili ilk adımın müjdesini verecek. Kanal İstanbul'la ilgili ihale süreci ve diğer detaylar şimdiden araştırılmaya başlandı.

Daha önce Ulaştırma Bakanı Turhan'da, Kanal İstanbul'un 2025 yılında tam faaliyete geçeceğini ve büyük bir mega projenin Türkiye'ye kazandırılacağını duyurmuştu. 


KANAL İSTANBUL'UN MALİYETİ DE BELLİ OLDU

Kanal İstanbul Projesi'ni yap işlet devret yöntemiyle yapmayı düşündüklerini açıklayan Ulaştırma Bakanı Turhan, projede toplam maliyetin yaklaşık 15 milyar dolar olduğunu söyledi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ 30 AĞUSTOS'TA START ALACAK

30 Ağustos 2019 Tarihinde Kanal İstanbul için ilk adım atılacak. Proje, köprüler, yer altı geçitleri ve daha birçok geçit planlarıyla "Mega proje" statüsünde yer almakta. 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR