Kanal İstanbul projesi son durum nedir? İBB Ekrem İmamoğlu devam ettirecek mi

Kanal İstanbul projesi ne oldu? Kanal İstanbul projesi devam mı tamam mı? İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesi için ne düşünüyor. Yeni haftada Kanal İstanbul projesi son durumu.

Kanal İstanbul projesi son durum nedir? İBB Ekrem İmamoğlu devam ettirecek mi
Yayın Tarihi: 29.04.2019 14:01:00

Asrın projesi olarak lanse edilen Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul projesi yarım mı kaldı? Kanal İstanbul projesine devam edilecek mi edilmeyecek mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili ne dedi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul projesiyle ilgili ne açıklama yaptı? Kanal İstanbul ve İstanbul seçimlerine ilişkin yoğun gündemden öne çıkanları sizler için araştırdık...

Asrın projesi olarak lanse edilen ve büyük yatırım gerektiren Kanal İstanbul projesi rafa mı kaldırılıyor? 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve 17 Nisan tarihinde İstanbul İl Seçim Kurulundan Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul ile ilgili düşünceleri neler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin üzerinde önemle durduğu Kanal İstanbul projesi rafa mı kalkacak? Kanal İstanbul projesiyle ilgili iddialar ardı ardına geliyor. İstanbul Boğazı'nı büyük bir tehlikeden kurtarması beklenen ancak mevcut ekonomik şartlarda bir hayli külfetli hâl alan Kanal İstanbul projesiyle ilgili son gelişmeler neler? 


KANAL İSTANBUL PROJESİ RAFA MI KALKTI?

Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı seçilmesinin ardından icraatlarına başladı. Birçok mülakat ve röportaj veren İmamoğlu, büyük proje Kanal İstanbul ile ilgili fikirlerini açıklamaktan da geri durmadı. Mevcut şartlarda Kanal İstanbul'a karşı olduğunu aktaran İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir külfetin altına giremeyeceğini aktardı. Peki Kanal İstanbul projesi rafa mı kalkacak? Kanal İstanbul projesinin İBB'den alınarak bir bakanlık bünyesinde tamamlanabileceği iddia ediliyor.

Ancak mevcut ekonomik şartlar, döviz kurundaki oynaklıklar ve ekonomik dalgalanmalar Kanal İstanbul projesinin bu dönemde devam edilip bitirilmesinin önüne geçiyor. Kanal İstanbul'un geleceği ile ilgili Cumhurbaşkanından bir açıklama henüz gelmedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR