Kavramsal Sanatçı: Freddiemade

Londra'dan Dünya'ya açılan, kavramsal sanat kapısı... Asi ve politik, bir o kadar da naif duruşlu sanat yönetmeni Freddie Smithson, sanatsal çalışmaları ile sanatseverlere ilham verirken gülümsetiyor.

Kavramsal Sanatçı: Freddiemade
Yayın Tarihi: 6.02.2018 09:19:00

Sanat tarihinden ince ayrıntılar, kraliyet ailelerinden önemli isimler, büyük markalar, sıradışı hatta asi sayılabilecek sokak stilleri ve dönemsel moda bir araya geliyor. Kulağa karmakarışık gelebilir; fakat o, bu karmaşayı akıl almaz bir düzen içinde önümüze koymayı başarıyor.



Sanat kavramına yepyeni bir bakış açısı getiren Freddie Smithson; kendini “kavramsal sanat yönetmeni” olarak tanımlıyor. Donald Trump, Barack Obama ve II. Elizabeth; Freddie’nin sanatsal çalışmalarına sık sık konuk oluyor.




Başlarda pop-art akımından etkilenerek oluşturduğu, daha sonrasında Vetements, GCDS gibi başkaldırışları olan markalardan ilham alarak devam ettiği sanatsal çalışmalarını “freddiemade” kullanıcı adı ile instagram hesabında ve www.freddiemade.com’da paylaşmaya devam ediyor. Londra’da yaşayan ve instagram’da 44,5B kişi tarafından takip edilen sanatçı, daha uzun süreler Obama’ya, Trump’a geniş silüetli pantolonlar giydirerek beğeni kazanacak gibi görünüyor.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR