Kediye İşkence Yapan Askerin Cezası Belli Oldu

Erzincan'da orduevi nizamiyesinde bir kediye işkence ettiği gerekçesiyle hakim önüne çıkartılan şahıs Taner H. para cezası ve adli kontrol şartıya serbest bırakıldı.

Kediye İşkence Yapan Askerin Cezası Belli Oldu
Yayın Tarihi: 5.12.2017 14:49:00

Türkiyede'ki kanunlara göre bir hayvana yönelik canice bir hareket "suç" değil "kabahat" sayılıyor. Yasaya göre yalnızca sahipli hayvanların öldürülmesi suç ve saldırgana "mala zarar verme"' suçundan hafif para cezası ile işlem görüyor. Sahibi olmayan hayvan ise "mal" olarak bile görülmüyor.

Erzincan'da orduevi nizamiyesinde bir kediye işkence ettiği gerekçesiyle hakim önüne çıkartılan Taner H. 'sahipli' bir hayvana zarar verdiği için para cezası ve adli kontrol şartıya serbest bırakıldı. Kararı veren hakim ise Anayasa'daki 'sahipli' ifadesinin değiştirilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı.


Hürriyet gazetesinden Çoşkun Menek'in haberine göre kediye işkence eden er Taner H. TCK'nın 151/2 maddesinde yer alan 'mala zarar verme' suçundan 'Haklı bir nedeni olmaksızın, sahipli hayvanı öldürdüğü ya da işe yaramayacak hale getirdiği' gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.
Erzincan Valiliği yaptığı açıklamada Erzincan Sulh Ceza Hakimliği'nin kanunlarda sadece sahipli hayvanlara yönelik madde olduğunu sahipsiz hayvanlar için herhangi bir madde olmadığını belirtti. 

Buna rağmen hakimin sahipli hayvan olarak kararı verdiğini ve hakimin 'sahipli' ifadesinin Anayasa'ya aykırılığıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunulmasına karar verdiğini duyurdu.

Türk Ceza Kanunu'nun 151/1. maddesi 'Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.' hükümlerini içeriyor. 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR