Kimler 1000 TL para alacak? 4. Faz ödemeleri başladı mı? 1000 TL destek yeni gelişmeler

İhtiyacı olan ve dar gelirli aileler için korona virüs salgın hastalığı süreci içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1000 TL sosyal destek ödemesi yapılıyor. İlk 2 faz tamamlanmasının ardından 3. Faz ödemeleri devam ediyor. Ödemeler yapılmaya devam edilmesi ile birlikte 4. Faz ödemeleri 3. Faz

Kimler 1000 TL para alacak? 4. Faz ödemeleri başladı mı? 1000 TL destek yeni gelişmeler
Yayın Tarihi: 24.05.2020 20:47:00

İhtiyacı olan ve dar gelirli aileler için korona virüs salgın hastalığı süreci içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1000 TL sosyal destek ödemesi yapılıyor. İlk 2 faz tamamlanmasının ardından 3. Faz ödemeleri devam ediyor. Ödemeler yapılmaya devam edilmesi ile birlikte 4. Faz ödemeleri 3. Faz ödemelerinden yararlanamayan vatandaşlar için merak içerisinde araştırılıyor. Bu konu ile akalı detayları haberimizden öğrenebilirsiniz…

Korona virüs salgın hastalığı ülkemizde etkisini göstermesiyle birlikte pek çok kişi olumsuz bir şekilde etkilendi. Bu süreç içerisinde ülkemizde ekonomik sıkıntılar yaşanmasını önlemek amacıyla devlet tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan aileler için destek sağlanacağı bildirildi. Hane içerisinden sadece 1 kişiye verileceği açıklanan 1000 TL sosyal yardım ödemelerinin 3. Faz başvuruları halen devam ediyor. Ödemeler ve başvuruların devam ettiği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vurgulandı.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL YARDIM DESTEK ÖDEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1000 TL Pandemi sosyal yardım destek ödemesine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar 1000 TL yardım için e Devlet üzerinden başvuru yapma hakkına sahip olabilmektedir. Yığılmaların olmaması amacıyla vatandaşlar kimlik numaralarının son hanesine göre başvuru yapma hakkına sahip olabilmektedir. Bundan dolayı yapılan hesaplamalar doğrultusunda;
  • T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 olan Pazartesi,
  • T.C. kimlik numarasının son hanesi 2 olan Salı,
  • T.C. kimlik numarasının son hanesi 4 olan Çarşamba,
  • T.C. kimlik numarasının son hanesi 6 olan Perşembe,
  • T.C. kimlik numarasının son hanesi 8 olan Cuma günü başvuru yapma hakkına sahip olabilmektedir.
  • Ayrıca başvuru yapma gününü kaçıran bireyler hafta sonları herhangi bir koşula bağlı olmadan başvuru yapma olanağına sahip olabilmektedir.

4. FAZ PANDEMİ SOSYAL YARDIM DESTEK ÖDEMELERİ OLACAK MI?


3. Faz ödemelerinin tamamlanmamasıyla birlikte başvurular halen devam ediyor. Ancak bu süreç içerisinde bu koşullardan dolayı başvuru yapma hakkına sahip olmayan vatandaşlar 4. Faz sosyal yardım ödemelerini merak içerisinde bekleyerek bu fırsattan yararlanma fırsatını elde etmek istemektedir. Ancak 3. Faz ödemelerinin tamamlanmamasından dolayı henüz 4. Faz ödemeleri hakkında gerekli açıklama yapılmadı. Bu doğrultuda 3. Faz ödemelerinin tamamlanmasının ardından bu konu ile alakalı detaylı açıklama yapılacağı ön görülmektedir. 1. Ve 2. Faz ödemeleri tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların ödemeleri gerçekleştirildi. 3. Faz ödemeleri ve başvuruları devam ediyor.

1000 TL SOSYAL YARDIM DESTEK SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

1000 TL sosyal yardım parasına başvuru yapan vatandaşlar başvurularının nereden ve nasıl sorgulanacağını merak içerisine araştırıyor. E Devlet üzerinden yapılan başvurular şifre ve kişisel bilgilerinizi tekrar e Devlete girerek yapma fırsatını elde edebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranı tarafından sorgulama işlemlerini gerçekleştirme fırsatını elde edebilirsiniz.
Ayrıca başvuruların net olarak ne zaman açıklanacağına dair kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak ön başvurular alınmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerekli olan değerlendirmelerin yapılması ön görülmektedir. Başvuru yapılmasının ardından bu süreç içerisinde e Devlet tarafından takip etme olanağı sahip olabilirsiniz.



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR