Kira Yardımı Başvuru Ekranı E-Devlet Açıldı! Tek Tuşla alabiliriniz

Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşımızın işsiz kalması üzerine devletten yeni hamleler geliyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve iç ekonominin bir nebze daha düzeltilebilmesi için kira yardımı yapılacağı duyuruldu

Kira Yardımı Başvuru Ekranı E-Devlet Açıldı! Tek Tuşla alabiliriniz
Yayın Tarihi: 24.05.2020 14:52:00

Korona virüs sonrasında milyonlarca vatandaşımızın işsiz kalması üzerine devletten yeni hamleler geliyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve iç ekonominin bir nebze daha düzeltilebilmesi için kira yardımı yapılacağı duyuruldu. Kira yardımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm ihtiyaç sahibi kişilere yapılacak. Kira yardımı alabilmek için ise kişilerin mağduriyet durumu ölçülüyor. Daha önceden gelir testine girmiş olan kişiler çok daha kolay bir şekilde kira yardımı alabiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kira yardımıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kira yardımını 36 aydan 48 aya çıkardıklarını açıkladı. Peki, e-Devlet'ten kira yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimler kira yardımı başvurusu alabilir? İşte detaylar...
Kira yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Ancak e-Devlet sizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başvuru portalına yönlendiriyor. Bu portalda tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Eğer yanlış bilgi verecek olursanız mutlaka bundan sonra olacak olan yardım ödemelerinden faydalanmanızın önü kesilmiş olacak. Kira yardımı alabilmek için pek çok kişinin asılsız bilgi doldurduğu ve ihtiyacı olmadığı halde kira yardımı başvurusu yaptığı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu ile alakalı açıklamalar yaparken öncelikle tüm kira yardımı başvurusu yapacak olan kişilerin mutlaka gerçek manada ihtiyaç sahibi olması gerektiğine işaret etti.

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Devletten kira yardımı nasıl alınır sorusu ile internette arama yapan kullanıcılarımıza şunu belirtmeliyiz. Devletimizden kira yardımı alabilmek için fakirlik belgesine ihtiyacınız var. Eğer fakirlik belgeniz var ise:

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?


BURADAN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU YAPABİLİRSİNİZ

Buradaki linke tıkladıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesine yönlendirileceksiniz. İlk sayfada açılan kısımda “Tüzel kişilik ve Kendim İçin” seçeneği var. Kira yardımı talep ettiğiniz kirada oturduğunuz eviniz ise “Kendim İçin” seçeneğine basın. Eğer dükkân ve işletme için kira yardımı alacaksanız “Tüzel kişilik” seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Tüm bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra sağ alt kısımda bulunan “İleri” seçeneğine basın. Karşınıza gelen sayfada yardım talepleri var. Burada arama yaparak “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” seçeneğini buluyoruz. Oradan sonra ise başvurumuza devam ediyoruz ve başvuruyu sonlandırıyoruz. Ancak burada verilecek olan kira yardımı sadece evini kentsel dönüşüme verecek olan kişiler için geçerlidir. O sebeple eğer kentsel dönüşüm ile alakanız yok ise lütfen makaleye devam edin.

BAKAN KURUM AÇIKLAMA YAPTI!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuya ilişkin açıklamalarda bulundu: Riskli ve rezerv yapı alanlarında muhtelif sebeplerle dönüşüm projesi bitmediği için evini alamayan vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması adına kira yardımını 36 aydan 48 aya çıkarıyoruz” bilgisini paylaştı.

KİRA YARDIMI YAPAN DİĞER KURUMLAR!

Kira yardımı yapan kurum sadece Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı birimler olan Sosyal Hizmetler Vakıfları vardır. Bu vakıflar her Kaymakamlıkta bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlıdır. Bu nedenle eğer kiranızı ödemekte gerçekten zorlanıyorsanız buralara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca belediyelerin ilgili birimlerine başvuru yaparsanız kira yardımı alabilme ihtimaliniz yüksek.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR