Kiracılara Destek Geldi! 1.150 TL Devlet Desteği Alabilirsiniz! Ödemeler Ne Zaman? Başvurular Nereden Yapılacak?

Kiracılara devletten 1150 TL destek ödemesi yapılacak. Kasım ayında Kiracılara 1150 TL nakit destek ödemesi yapılacak. Merakla beklenen Kasım ayı destek ödemeleri detayları belli oldu! Kasım ayı nakit ödemeleri başlıyor. İşte Kiracılara Kasımda yapılacak o kira ödemesi.

Kiracılara Destek Geldi! 1.150 TL Devlet Desteği Alabilirsiniz! Ödemeler Ne Zaman? Başvurular Nereden Yapılacak?
Yayın Tarihi: 16.11.2020 19:00:00

Kiracılara devletten 1150 TL destek ödemesi yapılacak. Kasım ayında Kiracılara 1150 TL nakit destek ödemesi yapılacak. Merakla beklenen Kasım ayı destek ödemeleri detayları belli oldu! Kasım ayı nakit ödemeleri başlıyor. İşte Kiracılara Kasımda yapılacak o kira ödemesi.

Kentsel dönüşüm son hızıyla artış göstermesi ile birlikte pek çok vatandaşımız tarafından ilgi gören konular arasında bulunmaktadır. Devlet tarafından kiracılar için özellikle korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde pek çok fırsat sunulmasıyla birlikte kiralarını ödeyemeyenler için de ayrıca müjdeli haber geldi. Pek çok vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu konu son zamanların en çok araştırılan ve ön plana çıkan konuları arasında bulunması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Milyonlarca ihtiyaç sahibi olan bireyler özellikle böylesine bir zorlu süreç içerisinde kiralarını ödemekte güçlük çekmesinin ardından devletten verilen destek ödemeleri umut kaynağı olmaya devam etmektedir. İşte kiracılar için yaşanan son dakika gelişmeleri.

Kasım ayı kira ödemeleri başlıyor!

Kasım ayı kira ödemeleri başlıyor. Milyonlarca vatandaşa zorlu süreçte devlet destekleri durmuyor. En önemli devlet desteği kira yardımı oluyor. Hem Kaymakamlıklar, hem Dayanışma dernekleri hem belediyeler kira yardımı yapıyor. Kasım ayı için kira yardımı almaya başlayabilirsiniz.



Korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde alınan kararlar ve tedbirler kapsamında bu zorlu süreç içerisinde kiralarını ödeyemeyen bireyler ev sahipleri ve iş yeri sahipleri tarafından kira sözleşmelerini feshetme hakkına sahip olamamaktadır. Böylelikle alınan bu karar sonrasında hem kiracıyı hem de mülk sahibinin mağdur olmaması amacıyla destek ödemeleri yapılması ile büyük fırsatları beraberinde getirmektedir. Ancak önemli unsur olarak gün yüzüne çıkan bu konu sonrasında ev sahipleri kiracıları bu zorlu süreç içerisinde evden çıkarma hakkına sahip olmamaktadırlar. Böylelikle pek çok vatandaşımız kiralarını ödemekte güçlük çekmesinin ardından devlet tarafından verilen kira yardımlarına başvuru yapmak istemektedir. Peki, kira destek ödemelerinden nasıl yararlanılır? İşte konuya dair ayrıntılar…

KİRACILAR İÇİN MÜJDELİ HABER GELDİ! İŞTE AYRINTILAR…



Günümüzde kiralarını ödemekte güçlük çeken bireyler için pek çok kurum ve kuruluş tarafından kira ödemelerine destek fırsatı sunulmaktadır. Ülkemizde zorlu bir süreçten geçilmesinin ardından önemli destek ödemeleri arasında yerini almasıyla beraber pek çok vatandaşımız tarafından tercih edilen ve talep gören konuları arasında ön plana çıkmaktadır. Günümüzde birçok vatandaşımız bu olanakları değerlendirmek için başvuru şartlarını yerine getirmek istemektedir. Aynı zamanda kira destek ödemeleri sunan kurum ve kuruluşlar şu şekilde sıralanmıştır;
  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan müdürlükler,
  • Belediyeler,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,
  • Özel dernek ve vakıflar,
  • STK'lar,
  • Gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyen kurum ve şahıslar.
E-DEVLET ÜZERİNDEN KİRA YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin. 

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapın.

"Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" bölümüne gidin.


"Uygulamaya Git" sekmesine tıklayın.

"Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilgi var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısını görerek, bilgilerinizi kontrol edin.

İşlemi onaylayarak başvuruyu gerçekleştirin. 

KİRA DESTEK ÖDEMELERİ KİMLERİ KAPSIYOR?



Günümüzde pek çok kurum ve kuruluş tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda pek çok vatandaşımız kira destek ödemelerinden yararlanabilmektedir. Bu kapsam doğrultusunda merak edilen sorular arasında kira destek ödemeleri kimleri kapsıyor? Sorusu bulunmaktadır. Böylelikle belirlenen kapsama alanları şu şekildedir;

Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir dul, yetim ve emekli maaşının alınıyor olmaması halinde vatandaşlar kira yardımından faydalanabilir.

Başvuruyu gerçekleştiren vatandaşın düzenli bir işinin olmaması,

Kişinin sigortalı olarak çalıştığı bir işinin olmaması,

Kişinin üzerine kayıtlı bir ev veya da aracın bulunuyor olmaması,

Gelir testi sonucuna göre, gelir düzeyinin yoksulluk sınırının altında kalması,

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR