Konut Kredisi Faiz Oranları 0.80 kadar düşecek! Ne zaman Konut Kredisi çekmeli

Konut Kredisinde faiz oranları 0.99'dan 0.80'e düşecek mi? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan gelen 425 baz puanlık faiz indirimi ve ardından Ziraat, Vakıfbank ile Halkbank'tan gelen Konut kredisi faiz indirimleri vatandaşın yüzünü güldürdü. Peki konut kredisi çekmek için doğru zaman mı?

Konut Kredisi Faiz Oranları 0.80 kadar düşecek! Ne zaman Konut Kredisi çekmeli
Yayın Tarihi: 14.08.2019 14:00:00

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Murat Uysal ile yaptığı ilk Para Politikası Kurulu (PPK) Temmuz ayı toplantısında aldığı 425 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından Kamu bankalarının başlattığı %0.99 faizli konut kredisi indirimi vatandaşın yüzünü güldürmüş, konut stoklarının erimesi adına büyük bir gelişme yaşanmıştı. Peki, konut almak ve konut kredisi çekmek için doğru zaman mı?

KONUT KREDİSİNDE 0.80 FAİZ ORANI MÜJDESİ!

Kamu bankaları, Ziraat, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Halkbankası'nın başlattığı konut kredisinde 0.99 faiz oranı uygulamasında yeni bir aşamaya geçiliyor! Yeni müjdeye göre, konut seferberliği başlatılacak ve konut kredisi faiz oranları %0.80 seviyelerine düşecek! Vatandaş da düşük faizle konut kredisi kullanarak aynı kira öder gibi ev sahibi olabilecek. 

Son dönemde yaşanan kur dalgalanması ve faiz artışlarıyla durma noktasına gelen inşaat sektörü, konut kredisinde faiz oranlarının 0.99'a çekilmesiyle bayram etmişti. Şimdi gözler faiz oranlarının %0.80 seviyelerine indirilmesine çevrildi. Kamu bankalarının başını çektiği 0.99 faiz oranı için başvurular 34 bini bulmuşken %0.80 faiz oranını duyan vatandaşlar, konut kredisi ve konut sahibi olmak için acele etmemeye karar veriyor.

KONUT KREDİSİNDE FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ?


Konut kredisi faiz oranlarında indirim trendinin süreceği konuşuluyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, faizlerde düşüşün süreceğine dair her geçen gün yeni açıklamalar yapıyor. Böyle bir ortamda konut kredisinde faiz oranlarının yüzde 1'in altında kalmaya uzunca bir süre devam etmesi, hatta yüzde 0.80 seviyelerine ineceği beklentisi mevcut.

Şimdilerde inşaat firmalarının, kamu bankalarıyla ile görüşme halinde olduğu ve konut kredisinde faiz oranlarının %0.99'dan 0.80'e çekilmesi için çalışmaların başlatıldığı iddiaları da mevcut.

HÜKÜMETTEN YENİ KONUT SEFERBERLİĞİ...

İnşaat firmaları ve Müteahhitlerin elindeki büyük konut stoklarını bilen Hükümet, inşaat sektörünün nefes alması ve vatandaşın da ev sahibi olması için yeni bir konut seferberliği başlatabilir. Bu seferberlik ile vatandaşlar çok daha düşük faiz oranları ile, kira öder gibi ev sahibi olabilirler. 

Bankaların, konut kredisinde faiz oranlarını %1'in altına düşürmesi ve vade seçeneklerini 120 ay'dan (10 yıl) 180 ay'a (15 yıl) çıkarması vatandaşın takdirini ve isteğini kazanmıştı. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR