Konut Kredisi Faiz Oranları Çakıldı! En Düşük Faizle Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Koronavirüs pandemisinin yol açtığı ekonomik durgunluğun giderilmesi adına normalleşme süreciyle birlikte birçok yeni destek ve kredi paketi devreye alındı. Bu süreçte başta Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank (Kamu bankaları) olmak üzere pek çok banka konut kredisinde faiz oranlarını tarihi seviyelere

Konut Kredisi Faiz Oranları Çakıldı! En Düşük Faizle Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?
Yayın Tarihi: 18.07.2020 21:38:00

Koronavirüs pandemisinin yol açtığı ekonomik durgunluğun giderilmesi adına normalleşme süreciyle birlikte birçok yeni destek ve kredi paketi devreye alındı. Bu süreçte başta Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank (Kamu bankaları) olmak üzere pek çok banka konut kredisinde faiz oranlarını tarihi seviyelere düşürmüş durumda! Konut - emlak sektörünü canlandırma ve vatandaşı ev sahibi yapma açısından büyük fırsatlar sunan konut kredisi paketlerine dair tüm detayları hazırladık. En düşük faizle en avantajlı konut kredisi sunan bankalar hangileri? Cevabı haberimizde sizlerle...

Haziran ayında yaşanan Koronavirüste normalleşme süreciyle birlikte Kamu bankaları öncülüğünde açıklanan yeni kredi destek paketlerinin en ses getiren ürünü düşük faizli konut kredileri oldu. Koronavirüs pandemisinden dolayı gittikçe durgunlaşan emlak-konut ve inşaat sektörünü de canlandırmayı hedefleyen düşük faizli kredi paketleri ile vatandaş kolayca finansman desteğine ulaşıp ev sahibi olabiliyor. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası (Kamu bankaları) başta olmak üzere pek çok banka tarafından başlatılan kampanyalı konut kredisi paketleri ile, sıfır ve ikinci el konut satışlarında büyük artış yaşanmaya devam ediyor. Konut almak isteyenler, tarihi fırsatı değerlendirerek çok uygun ve cazip faiz oranlarıyla ev sahibi oluyor. Peki hangi banka ne kadar faizle konut kredisi veriyor? En avantajlı konut kredisi veren banka hangisi?

BANKALARIN KONUT KREDİLERİNDE FAİZ ORANLARI

Emlak Konut GYO (EKGYO)

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Koronavirüs pandemisinden sonra durgunlaşan konut-inşaat piyasasını canlandırmak için büyük bir kampanya duyurdu. Emlak Konut tarafından paylaşıtılan "Hayallerini Erteleme Türkiye" kampanyası ile özel sektör - kamu işbirliği neticesinde 24 ay ödemesiz, %0,79 faiz oranlı konut kredileri, bankaların da desteğiyle %0,69 faiz oranıyla sunuldu. 1 milyar TL'ye kadar konut satışlarında %0,69 faiz oranı, daha üst fiyatlar için ise %0,79 faiz oranı uygulanıyor. Ayrıca Emlak Konut GYO, toplam 10 bin konutluk 26 projesi için başlattığı bu kampanyayı kalıcı hale getirdi.

Kamu Bankaları'ndan Konut Kredisinde Tarihi Faizler

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank öncülüğünde başlatılan kredi kampanyası ile şehirlere göre değişen oranlara karşın tarihi faizlerle ev sahibi olmak mümkün! Sıfır ve ikinci el konut alımlarına göre planlanan yeni kredi paketlerine göre; En çok 500 bin TL'ye kadar 180 aya kadar vade seçeneğiyle uygun konut finansmanı sağlayan Kamu bankaları, 12 ay da erteleme imkanı sunuyor.


İstanbul, İzmir ve Ankara'da azami kredi tutarı 750 bin TL olarak açıklandı. Faiz oranlarıysa sıfır konut alımları için %0,64, ikinci el konut alımlarında ise %0,74 olarak belirlenmiş durumda. Minimum vade süresi ise 13 ay.

Ing Bank Konut Kredisi Faiz oranları

Yüzde 0.79 faiz oranıyla maksimum 1 milyon TL kredi imkanı var.

Akbank Konut Kredisi Faiz oranları

Maksimum 2 milyon TL olan kampanyanın faiz oranı yüzde 0.85.

İş Bankası Konut Kredisi Faiz oranları

Maksimum 500 bin TL olan kampanyada faiz oranı yüzde 0.87.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR