Konut Kredisi Faizleri Düştü mü? Konut Kredisinde Son Durum

Bankalar biriliği ile yapılan görüşmeler sonrasında konut kredisi faizleri düştü mü? Güncel konut kredisi faizleri? En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri? Tüm bu soruların cevapları haberimizde.

Konut Kredisi Faizleri Düştü mü? Konut Kredisinde Son Durum
Yayın Tarihi: 13.10.2018 15:32:00

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni ekonomi programı çerçevisinde orta ve uzun vadali programaları arasında yer alan Banka faizleri için çalışmalar yapılmaya devam ediyor. İnşaat sekötöründe meydana gelen bu zor günlerde bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesi kesin gözüyle bakılıyor.

Geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulnan Bakan Albayrak bankaların şirketler için uyguladığı yüsek faizli krediler için yüzde on indirim yapacağını açıklamış ve iş dünyası bu konuda çok olumlu görüşler bildirmişti. Bankalrın işletmeler için yapmış olduğu indirim kampanyası doğrudan tüketicilerin kullanacağı konut krredileri için geçerli olacak.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar bankalardan kullanmış oldukları oldukları kredilerden yapılacak indirim ile konut satışlarında ki giderlerini azlatmış ve maliyetlerini aşağı çekerek daha fazla müşteriye ev satma için çaba gösterecek. Bu konuda gayrimenkul sektörüde kendi bünyelerinde yapmış oldukalrı vade ve taksit seçeneklerini arttırak insanların daha rahat şekilde konut sahibi olmasının önünü açacaktır.


Bankaların konut kredi faizleri ortalama 2,40 seviyelerinde olup 200 bin konut kredisi kullanan bir tüketici toplam geri ödeme hesabı yapıldığında 550 bin tl gibi bir rakamla karşı karşıya bırakılıyordu. Konut kredisi veren bankalar içerisinde şuana kadar en uygun faiz oranı veren bankalr arasında kamu bankaları gösterilebilir. Kamu bankalarında on yıl 120 ay vade de konut kredisi faizleri 1,98 ile hesaplanırken özel bankalarda bu rakam 2,40 seviyelerine ulaşmış durumda.

Konut kredsi faizlerinin yüksek olması sebebi ile vatandaşın konut kredisi kullanmak ve yeni bir ev alma hayali artık deyim yerindeyse başka bahara kalmış gibi görünüyor. Yeni haftada özellikle konut kreddisi faizleri ile alakalı olarak kamu bankalarının ve bunlar içerisinde özellikle konut kredisi faizleri en düşük seviyede tutan Ziraat Bankasının faiz oranalrını revize etmesi bekleniyor. 

Ekonomik anlamda yapılan tüm kampanyalar ile bankaların konut kredisi faizlerini en kısa zaman dan revize edeceği ve vatandaşın yüzünü güldüreceği bir haber merakla bekleniyor. Konut kredisi faizlerinin yanınd akonut alacak vatandaşların gerekli kurumlara yapacakları harç ve vergilerde indirim yapılması gündemde. Banakaların aldığı dosya masraflarından tutun da tapu harçlarına kadar bir çok kalemde indirim yapılması şu an gündemde.

Konut Kredisi kampanyaları sürekli sitemizde yer alacak. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR