Korona virüs artık daha tehlikeli ! Mutasyona uğrayan virüs etkisini arttırdı

Korona virüs artık daha tehlikeli ! Mutasyona uğrayan virüs etkisini arttırdı. İngiltere'de yapılan bir araştırmada korona virüsün mutasyona uğradığı açıklandı. SAGE'de yapılan açıklamaya göre ikinci korona virüs salgının, ilkinden çok daha tehlikeli olduğu ortaya koyuldu.Kovid-19 hakkında gerçekler

Korona virüs artık daha tehlikeli ! Mutasyona uğrayan virüs etkisini arttırdı
Yayın Tarihi: 30.10.2020 11:55:00

Korona virüs artık daha tehlikeli ! Mutasyona uğrayan virüs etkisini arttırdı. İngiltere'de yapılan bir araştırmada korona virüsün mutasyona uğradığı açıklandı. SAGE'de yapılan açıklamaya göre ikinci korona virüs salgının, ilkinden çok daha tehlikeli olduğu ortaya koyuldu.Kovid-19 hakkında gerçekler...



İngiltere'de yapılan kovid-19 araştırmaları ile ilgili SAGE'nin yayınladığı bir araştırma ile ikinci korona virüs salgının, ilk korona virüs salgınından çok daha tehlikeli ve etkili olduğunu açıkladı.

Yapılan korona virüs araştırmasına göre salgın başladığından beri günümüze kadar süregelen hali için korona virüsün mutasyon ile geldiği son halini ele alan uzmanlar, kovid-19 virüsü hakkında korkutan bir açıklamada bulundu.



Korona virüs hakkında araştırma yapan uzmanlar, hastalığın öldürücülük seviyesinde ciddi bir artış olduğunu özellikle belirtti. Korona virüsün geçirdiği mutasyon sayesinde artık hem çok bulaşıcı hem de çok daha öldürücü olduğunu da altını çizerek belirttiler.


SAGE uzmanlarının yaptığı korona virüs ile ilgili araştırmaya göre, 1 Ağustos'tan önce hastalığa yakalananların öksürük ve yüksek ateş gibi belirtileri yaşadığını ortaya koydu. Bunun sonrasında ise ortalama 13 gün sonra öldüğü görüldü. Ancak 1 Ağustos'tan sonraki hastalarda bu oranın yarı yarıya düştüğü belirtildi. O dönemden beri kadınlar ortalama 6 günde hayatını kaybederken, erkekler ortalama 7.5 günde yaşamını yitiriyor.

Mutasyona uğrayan Kovid-19'un daha bulaşıcı olduğunu uzmanlar özellikle belirtiyor. Kovid-19 artık hem daha bulaşıcı hem de daha öldürücü bir hale geldi. SAGE'nin makalesinde "Birleşik Krallık'ta uzmanlar şimdi mutasyona uğrayan örnekleri inceliyorlar fakat bunların ne sonuçlar doğuracağına dair net bir inceleme yapılmadı" ifadelerine yer verildi.



 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR