Koronavirüs Vaka Oranında Yüzde 100 Artış Olan İllere Bakan Koca’dan Uyarı Geldi

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 ilin sağlık müdürüyle görüştü ve riskli 3 şehir için uyarıda bulundu. Bakan Koca, Vaka sayılarında yüzde 100 artış olan illerin daha dikkatli olması konusunda uyardı...

Koronavirüs Vaka Oranında Yüzde 100 Artış Olan İllere Bakan Koca’dan Uyarı Geldi
Yayın Tarihi: 4.12.2020 19:28:00

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 ilin sağlık müdürüyle görüştü ve riskli 3 şehir için uyarıda bulundu. Bakan Koca yaptığı paylaşımda Adana, Samsun ve Ordu'da Kovid-19 vaka sayısında yüzde 100 artış olduğunu söyleyerek buradaki vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi. Bakan Koca: "Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere, bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında." dedi.


‘SAĞLIK PERSONELİMİZ BÜYÜK BİR YÜKÜN ALTINDA’


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son iki haftada İzmir ve Konya'da yüzde 50, Adana, Samsun ve Ordu'da yüzde 100 Kovid-19 vaka artışı olduğunu belirterek, "Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere, bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında." dedi.

Bu illerde salgının seyrini yakından takip ettiklerini vurgulayan Koca, şunları aktardı:

"Son iki haftada İzmir ve Konya'da yüzde 50 vaka artışı, Adana, Samsun ve Ordu'da yüzde 100 vaka artışı var. Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere, bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında. Salgınla mücadelede fedakarlık sınavımız devam ediyor."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün tespit edilen 6 bin 511 yeni hastamız var. Hasta sayımızı azaltmak zorundayız. Kapalı ve kalabalık ortamlar virüsün en kolay bulaştığı ortamlardır. Kış aylarını kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durarak geçirmeliyiz." ifadelerine yer verdi.



BAKAN KOCA İL İL UYARIDA BULUNDU


Samsun'da koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte tedbirler kapsamında hastanelerde yoğun bakım servislerinin yatak kapasiteleri de artmakta. Kentte vatandaşların büyük çoğunluğu ise maske takma kuralına uyuyor. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, vatandaşları tedbirler konusunda duyarlı olmaya davet etti.

İzmir de koronavirüs salgının başladığı ilk günden bu yana vaka sayısındaki yükselişlerle dikkat çeken bir şehir. Bakan Koca, İzmirlileri de net bir şekilde uyardı.

Bursa Valiliği korona virüsle mücadelede yeni tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. Valilikten açıklamada şöyle denildi:

"Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir.Gelinen aşamada son dönemde Koronavirüs salgınının yayılımında tüm Dünya’da ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı ve Ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğü kamuoyunun malumudur."

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, "Hala en önemli eksiğimiz vakalardan temaslı alamamak. İnsanımız birlikte çalıştıkları veya en azından son 5 gün yakın ve maskesiz beraber olduğu kişileri filyasyon ekiplerimize bildirmemektedir" dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR