Kredi faiz oranlarında düşüş olacak mı? Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor

Vatandaşların yüksek talepleri sonucu özellikle kamu bankalarında görülen faiz oranlarının düşüşü birçok vatandaşa konut kredisi çekmek cazip gelmeye başlamıştır.  Bu sene başında ve daha sonrasında da devam edecek olan faiz oranları vatandaşların birçok şeye atılmasında etkili olmaya başlamıştır.

Kredi faiz oranlarında düşüş olacak mı? Milyonlarca kişi bu haberi bekliyor
Yayın Tarihi: 16.09.2020 14:33:00

Vatandaşların yüksek talepleri sonucu özellikle kamu bankalarında görülen faiz oranlarının düşüşü birçok vatandaşa konut kredisi çekmek cazip gelmeye başlamıştır.  Bu sene başında ve daha sonrasında da devam edecek olan faiz oranları vatandaşların birçok şeye atılmasında etkili olmaya başlamıştır. Yeni evlenecek olan çiftler, ev almak isteyen vatandaşlar ve iş kurmak isteyenler için düşük faiz oranları belirlenmiştir. Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu ise bu faiz oranlarından daha önce kredi çekmiş olanların faydalanıp faydalanamayacağı sorulmaktadır.

Daha önceki yıllarda yüzde 2,2 ve 2,5 arasında değişen kredi faiz oranları yaşanılan korona virüs salgını sebebiyle birlikte durma noktasına gelen iş sektörlerinde hareketlendirme ve canlandırma yapmak için faiz oranı yüzde 0,98 e kadar çekildi. Bu sebeple konut kredisi ile ilerleyiş sürerken, eski faiz oranıyla kredi çekenler bu durumun devam edeceği konusunda meraklarını belirtmektedirler.

ESKİ FAİZ ORANINDAN KREDİ ÇEKENLER FAİZ İNDİRİMİ YAPTIRABİLİR Mİ?

Önceden eski faiz oranıyla kredi çekenler için faiz indirimi yapılma ihtimali şuan ki durum söz konusu ele alınırsa biraz uzun zaman alacağı görülüyor. Yaşam pahalılığına bağlı olarak gelişen faiz oranları, salgın hastalıktan dolayı farklılık gösterse de bu durumun daha sonra değişiklik göstereceğinin de unutulmaması gerekmektedir. Geçen senelerdeki faiz oranıyla konut kredisi çekenler için şuan ki faiz indiriminden faydalanabilmesi pek mümkün değildir fakat şuan kredi çekmesi halinde uygun faiz indirimlerinin sağlanması mümkün olmaktadır. Bu uygulamalardan faydalanmak isteyen yani daha önceki faiz oranıyla kredi çekenlere, belirli şartlar koşulunda sağlanacağı yetkililer tarafından belirtilmiştir.

ESKİ FAİZ ORANIYLA KREDİ ÇEKENLER ŞİMDİKİ FAİZ İNDİRİMİNDEN NASIL FAYDALANABİLİR?


Geçmişteki kredi ödemelerinin devamını sağlayan vatandaş ödemeler devam ederken indirimden dolaylı olarak faydalanamıyor. Bu durum biraz olumsuz olsa da farklı bir şekilde yani konut kredisi transfer işlemiyle şimdiki güncel faiz oranına erişmiş olunuyor.  Fakat bu durum için de gerekli olan şartlardan biri mevcut bankanın dışında konut kredisi transfer işlemini destekleyen bir banka bulunması olarak belirtilmiştir. Daha sonra belirtilen şarttaki transfer işlemi için toplam masrafın da hesaplanması istenmektedir. Bunlar kapsamında zararınız değil de hala kâr sahibi olabiliyorsanız yeni faiz oranından yararlanmanız kolayca sağlanmaktadır. Hesaplamalarını doğru şekilde yapan kişi eğer bu oranlardan zararlı çıkmıyorsa ödemelerini daha uygun bir şekilde gerçekleştirme imkânına sahip olacaktır. Bunun haberini duyan eski faiz oranıyla konut kredisine sahip olan vatandaşlar, banka araştırmalarına başlamaya koyuldular.  Uygun faiz oranıyla konut kredisi başvuruları yoğun talep görmeye başladı.

DÜŞÜK FAİZ ORANLARININ GEÇİCİ BİR SÜRE İLE DEVAM ETMESİ

Bankaların vatandaşlara sunduğu faiz oranları ne kadar cazip olsa da bu oranların geçici olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Bu faiz oranları yaşam pahalılığı ile hem artış hem de düşüş göstermektedir. Yani bu durumda kalıcı bir uygun faiz oranı henüz sağlanmamaktadır.  Mevcut faiz oranları avantajlı olsa da ilgili süre dolmadan güncel faiz oranları ile konut kredisi çekebilir ya da transfer işlemini gerçekleştirmek üzere işlemlerinize başlayabilirsiniz.  Başka bir değişle 4 veya 5 ay gibi kısa süreçte sağlanan indirimli faiz uygulamalarından faydalanamayabilirsiniz.

FAİZ ORANLARININ DÜŞÜŞÜYLE KONUT FİYATININ ARTIŞI

Kredi faiz oranının düşüşü ile konut satışlarındaki artış görülmektedir. Bu durumdan dolayı konut fiyatlarında oldukça artış görülmektedir. Faiz oranları düşse de konut fiyatları normalinden daha fazla artış yaşamıştır. Bu sebeple vatandaşların iyice araştırma yapması ve düşünerek güncel imkânlardan faydalanması gerekmektedir




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR