Kredi faizleri düşüyor Merkez bankası kararı öncesi tüm bankalar faiz düşürüyor

Merkez bankası kararı öncesi tüm bankalar faiz düşürmeye başladı. 25 temmuzdan bu yana devam eden faiz oranı indiriminin en az 2,5 puanla devam etmesi bekleniyor. Perşembe günkü merkez bankası toplantısından önce hamlelerini yapmaya başlayan bankalardan hangisi ne kadar faiz düşürdü çok merak edildi

Kredi faizleri düşüyor Merkez bankası kararı öncesi tüm bankalar faiz düşürüyor
Yayın Tarihi: 10.09.2019 14:46:00

Geçen yılki kur saldırısının ardından dengeleme süreci için çalışmaya başlayan Merkez Bankası 25 Temmuz'dan bu yana faiz indirimi uygulamasına devam ediyor. 12 Eylül perşembe günü de Merkez Bankası Para Politikası Kurulu topalntısının 6. yapılacakken ekonomistler politika faizinde 250-275 baz puanlık indirim beklerken bankalar da faiz düşürmeye başladı. Haliyle hangi banka ne kadar faiz düşürdü? Bankaların faiz oranları nasıl? her yerde aranmaya başladı. İşte Merkez Bankası kararı öncesi düşen kredi faizleri...

KREDİ FAİZLERİ DAHA DA DÜŞECEK

Ekonomideki çalkalanmayı durdurmak ve sanayiciyi yatırıma itmek ayrıca tüketiciyi harcamadan korkar hale getiren faizleri düşürme kararı alan Merkez Bankası, 25 Temmuz tarihinde faizlerde indirim kararına gitti. 25 Temmuz'da % 24'ten 19.75'e indirilen politika faizinin 12 Eylül perşembe günü yapılacak toplantıda %17.25'e çekilmesi bekleniyor. Yıl sonuna kadar faizleri daha da düşürmesi beklenen Merkez Bankası'nın faizleri %16 oranına kadar düşürmesi bekleniyor. 

KREDİ FAZİLERİ NE KADAR DÜŞTÜ?

Tüm bankaların yaptığı faiz indirimleri ise şöyle; 12 Ekim 2018'de &28.86 olan konut kredisi 28 Haziran 2019'da %22.23'e düşürüldü. Ardından faiz düşüşü devam ederken 30 Ağustos'ta konut kredisindeki yıllık faiz %12.88'e indi. 


Ticari kredilerde de faizler %27 oranından %20.28'e düşürülürken, ihtiyaç kredilerinin faizi de yüzde 28.5'ten 22.3'e geriledi.



YATIRIMLARIN ARTMASI HEDEFLENİYOR

Perşembe günü faizleri bir kez daha indirmesi beklenen Merkez Bankası'nın bu sayede yatırımların artması ve son dönemde duran konut piyasasında da hareketlenme sağlaması ön görülüyor.

Yeni kararla konut kredisinde yıllık ortalama faizinin %11'e, ticari kredide ise faizin yüzde 20'nin altına inmesi bekleniyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR