Kredi Kartı Borçları ertelendi mi? İhtiyaç Kredisi ve kredi kartı borcu erteleme

Covid-19 Koronavirüs salgını tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de olumsuz ekonomik etkilerini göstermeye devam ediyor. Türkiye'de vatandaşların kredi kartı borçları ertelenecek mi? Bankalar kredi kartı ve kredi borçlarını erteledi mi? Kredi kartı borç ve faizleri silinecek mi?

Kredi Kartı Borçları ertelendi mi? İhtiyaç Kredisi ve kredi kartı borcu erteleme
Yayın Tarihi: 20.03.2020 12:52:00

Covid-19 Koronavirüs salgını tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de olumsuz ekonomik etkilerini göstermeye devam ediyor. Türkiye'de vatandaşların kredi kartı borçları ertelenecek mi? Bankalar kredi kartı ve kredi borçlarını erteledi mi? Kredi kartı borç ve faizleri silinecek mi? Milyonlarca kredi ve kredi kartı borçlusu, Koronavirüs salgını nedeniyle borçlarını ödemekte zorlanabilir! Bu nedenle gelecek müjdeli haber bekleniyor. Kredi ve kredi kartı borçları ötelenecek mi, faizler silinecek mi? Bankaya borcu bulunan vatandaşlar için ekonomik pakette yer alan müjdeler neler? Sizler için araştırdık...

Koronavirüs Salgını tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor! Devlet, Pandemi ilan edilen Koronavirüs salgınıyla ilgili etkili tedbirler almaya devam ediyor. Bu bağlamda ekonomi alanında da Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerini en aza indirgemek için önlemler açıklandı! 18 Mart Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında gerçekleştirilen 'Koronavirüs' toplantısının ardından ekonomi paketi açıklandı! Milyonlarca vatandaş ise bankalara ödeyeceği kredi ve kredi kartı borç ve taksitlerini kara kara düşünmeye başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle binlerce işyeri ve işletme kapanmıştı! Kapatılan ve faaliyet durduran işletmeler nedeniyle işsiz kalan vatandaşlar da bankalara ödeyecekleri borçları için erteleme ve kolaylık bekliyor.

Bankalar Kredi Kartı ve Kredi Borçlarını Erteledi mi? 

Bankalara kredi ve kredi kartı borcu bulunan vatandaşlar, Koronavirüs salgınının gitgide büyüdüğü zorlu günlerde bankalara olan borçlarını/taksitlerini ödeme konusunu kara kara düşünüyor! Devletten, işsiz kalma tehlikesi yaşayan vatandaşlara 'Kısa Çalışma Ödeneği' devreye sokularak destek sağlanmıştı! Bu sayede işsiz kalma tedirginliği yaşayan çalışanlara destek olunacağı açıklanmıştı. 


Bankalara olan kredi kartı ve kredi borçlarıyla ilgili erteleme haberi ve müjdesi ise henüz gelmedi. Bankalar henüz kredi kartı ve kredi borçlarıyla ilgili açıklama yapmadı! Ancak pek çok banka 2-3 ay kredi ve kredi kartı borç erteleme işlemini olağan dönemde olduğu gibi bu dönemde de gerçekleştirebiliyor. Bu nedenle bankanızla iletişime geçerek kredi kartı ve kredi borcunuzu yapılandırma yoluna gidebilirsiniz. Özellikle Koronavirüs nedeniyle sağlık durumu bozulanlar veya Salgın nedeniyle işyerinin kapatılması nedeniyle zarara uğrayan esnaf ve işçiler Bankalardan destek alabiliyor. Yapmanız gereken, Bankanızla iletişime geçerek yapılandırma başvurusunda bulunmanız. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Akbank, Halkbank, İş Bankası, Denizbank, QNB Finansbank, Aktifbank, Odeabank, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası gibi bankalar da kredi yapılandırma başvuruları almaktadır.

Türkiye'de Koronavirüs Salgınında Son Veriler 

Türkiye'de an itibariyle 359 Koronavirüs hastası bulunuyor. 4 Vatandaşımız da Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti! Dün akşam saatlerinde son verileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her geçen dakika Koronavirüs'le ilgili şeffaf verileri paylaşmaya devam ediyor. 

Esnafın Kredi Borcu Ertelendi

Koronavirüs salgını nedeniyle işleri bozulan ve olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların Halkbankası'na olan borçları, Nisan - Mayıs - Haziran ayları boyunca anapara ve faiz olarak 3 ay boyunca faizsiz olarak ertelenmiştir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR