Kredi notu düşük olanlara kredi veren banka ve kurumlar

Bankalar kredi notu düşük müşterilerine kredi olanağı sağlamamaktadır. Kredi notu düşük olanlara kredi veren kurum ve bankalar ortaya çıktı.

Kredi notu düşük olanlara kredi veren banka ve kurumlar
Yayın Tarihi: 18.07.2020 13:48:00

Salgın sebebiyle pek çok kişi ekonomik anlamda zor günler geçirdi. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hükümet tarafından duyurularak hazırlanan kredi destek paketlerini kullanıyor. Pek çok banka düşük faiz ve uzun vade avantajıyla kredi olanağı sunarken bu kampanyalardan yararlanabilmek için kredi notunun yeterli düzeyde olması gerekir.

Kredi notu yetersiz ve kredi sicili bozuk banka müşterilerinin yapmış olduğu başvurular genellikle reddediliyor. Bu süreçte bankalar, vatandaşların yasal olmayan yollarla finansman ihtiyacını karşılamalarını önleyebilmek için kredi alamayan müşterilerine altenatifler sağlamaya başladı. Firmalar üzerinden komisyon karşılığında kredi çıkartabilirsiniz.

Kredi çeken komisyoncular devrede

Bazı bireyler ve firmalar kredi başvuruları reddedilen vatandaşlar için komisyon karşılığında kredi verileceğini açıkladı. Komisyon yasal bir uygulama olmadığından bankacılık yasalarına uymazlar. Kredi notu yetersiz olduğu için finansman ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlar bu metotla kredi başvurularını gerçekleştiriyorlar. Özellikle de büyükşehirlerde sıklıkla bu yönteme başvurulur. Komisyoncu kişiler kredi tutarından pay almakta olan kimseler oluyor.

Sicili bozuk ya da Merkez Bankası tarafından kara listeye alınmış olan kişiler komisyonculara başvurarak kredi alabiliyorlar. Kara listede olan hiçbir birey bankalardan normal şartlar altında kredi alamazlar. Maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar bankaların kredi kampanyalarından yararlanamadığında komisyoncular ile anlaşmaya vararak kredi alabiliyorlar.

Son dönemde bankalardan bazıları düşük kredi notu olan müşterilerine de kredi olanağı sağlıyor. Coronavirüs nedeniyle ekonomik problem yaşayan vatandaşlara 25.000 TL’ye kadar 6 ayı geri ödemesiz 48 ay vadeli kredi kampanyaları sağlanıyor.

Bankalardan kredi alamayanlar nasıl kredi çekebilir?

Kredi notu düşük bireyler bankaların düzenlediği ihtiyaç kredisi kampanyalarından yararlanamazlar. İhtiyaç duyan bireyler de bu süreçte bankalara altenatif bir şekilde kredilerini sağlamayı hedefliyor. Mağdur vatandaşlar da komisyonlara başvuruda bulunabilse de bu durum yasal olmamaktadır.

Tefeci ve komisyoncular üzerinden finansman ihtiyacınızı karşılama girişiminde bulunmanız tehlikeli bir yöntemdir. Öte yandan taksitle altın, cep telefonu veya teknolojik eşya almak da maddi ihtiyacınızı karşılayabilmek için tercih edebileceğiniz bir yöntemdir. Bu yöntemlerle kredi almak istediğinizde dolandırılabilme ihtimaliniz yüksek olduğundan tanımadığınız kuyumcular üzerinden bu işlemi gerçekleştirmemelisiniz. Kuyumcular da dolandırılmamak için senetle taksit yerine kredi kartıyla taksit yapabilirler.

Hangi bankalar kredi notuna bakmadan kredi verir?

Özel veya kamu sermayeli bazı bankalar müşterilerinin kredi notuna bakmadan kredi verebiliyor. NKredi bankası banka şubesine gidilmesine gerek olmaksızın intenet üzerinden kredi başvurularınızı alabiliyor. Bu süreçte düzenli bir geliri olduğunu kanıtlayan banka müşterileri banka üzerinden kredi notu alabilirler.

Bu bankalara kredi başvurusunda bulunduğunuzda yasal olmayan yollarla ihtiyacınızı karşılama girişimine başvurmazsınız. En güvenli yöntemlerden birisi şüphesiz kredinizi bankadan almak olacaktır. Kredi notunuzu e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Kredi notunuz veya sicil durumunuzu bankalar üzerinden öğrenebilirsiniz. Bankaların resmi web sayfalarından veya banka şubelerinden cüzi miktarda ücret ödeyerek kredi notunuzun başvuru yapabilmek için uygun olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.  

Kaynak: https://www.gursesgazetesi.com




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR