Kredi ve Kredi kartı borcu olanlara nefes aldıracak yeni düzenleme meclisten geçti!

Yapılan son dakika açıklamaları kapsamında kredi kartına borcu olan bireyler için yeni düzenlemeler yapıldığı açıklandı. Müjdeli haberin verilmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşımız bu sevindirici haberi araştırmaya başladı.

Kredi ve Kredi kartı borcu olanlara nefes aldıracak yeni düzenleme meclisten geçti!
Yayın Tarihi: 19.07.2020 20:52:35

Yapılan son dakika açıklamaları kapsamında kredi kartına borcu olan bireyler için yeni düzenlemeler yapıldığı açıklandı. Müjdeli haberin verilmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşımız bu sevindirici haberi araştırmaya başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından kredi kartı borcu olan bireyleri yakından ilgilendiren son dakika gelişmelerini aktardı. Kurum tarafından yapılan gerekli çalışma ve projeler kapsamında kredi kart limiti 1300 TL olan bireylerin limitleri 2 bin TL’ye artış göstereceği açıklandı. Böylelikle asgari tutarı bir yıl içinde üç defa ödemeyen vatandaşlarımızın ise kredi kartlarının kullanıma kapatılması ön görülmektedir.

Günümüzde meydana gelen korona virüs salgını sebebiyle pek çok vatandaşımız ekonomik açıdan ciddi derece de sıkıntı çekmeye başladı. Bu zorlu süreç içerisinde kredi kartlarına yüklenen vatandaşlarımızın artık limitleri de yeterli gelmiyor. Konuya dair yapılan açıklamalar kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan bu düzenlemeler ile birlikte Kredi kartı borcu olan vatandaşlarımız için müjdeli haber geldi. Kredi kart limitiniz eğer bin 300 TL ise yapılan düzenlemeler kapsamında bu kredi limitinizin 2 bin TL’ye arttırma fırsatını elde edebilirsiniz. Böylelikle korona virüs salgını sürecinde çok daha rahat geçinme fırsatını elde edebilirsiniz.

LİMİTLER ARTTIRILDI!

Ülke genelinde meydana gelen salgın sebebiyle günümüzde ekonomik açıdan güçlük çekmektedirler. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamalar kapsamında yapılan düzenlemeler sonrasında milyonlarca vatandaşımıza müjdeli haber verildi. Aynı zamanda asgari ücret ödeyemeyen bireyler ise kredi kartlarının nakit kullanımları için mal ve hizmet alımlarına dair hükümlerini 31.12.2020 tarihine kadar uygulanmaması kararı alınması ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Pek çok vatandaşımız tarafından talep edilen konular arasında bulunmasıyla birlikte sonunda beklenen haber geldi. Kredi kart limitlerinizi bu güçlü ve zor süreç içerisinde değiştirme fırsatını bulabilirsiniz. Belirlenen limitler kapsamında belirlenen bu fırsatlar dâhilinde pek çok vatandaşımız için sunulan destek ödemeleri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan projeler kapsamında uygulanmaktadır. Bu fırsatlardan yararlanmak isteyen bireyler bankalar üzerinden kredi kart limitlerini arttırma olanağına sahip olabileceklerdir. Böylelikle sizlere BDDK tarafından yapılan açıklamaları paylaşmak isteriz.


BDDK TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA!

Yapılan düzenlemenin ardından kredi kartı borcu olanlar rahat bir nefes alabilecek! İşte BDDK ’tarafından konuya dair yapılan yazılı açıklama:

“BDDK’nın bugün tarihli ve 9093 sayılı Kararı ile; 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununun (Kanun) 9’uncu maddesinin ikinci fıkrası ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin (Yönetmelik) 22’nci maddesinin birinci ve üçüncü fıkrasında yer alan ve 06.09.2016 tarihli ve 7004 sayılı Kurul Kararı ile 1300 Türk Lirası olarak belirlenen sınırın Kanunun 47’nci maddesi uyarınca 2000 Türk Lirası olarak artırılmasına, COVID-19 salgını nedeniyle içinde bulunduğumuz koşullar ve alacaklı taraf olan kart çıkaran kuruluşları koruyucu bir düzenleme olduğu dikkate alınarak,

Yönetmeliğin 22’nci maddesinin ‘Bir takvim yılı içinde asgari ödeme tutarı; toplam üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımına, üst üste üç kez ödenmeyen kredi kartları nakit kullanımı ile mal ve hizmet alımına kapatılır.

Söz konusu kredi kartlarının limitleri dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar arttırılamaz ve bu tür kartlar nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulur. Hükmünü amir altıncı fıkrasının, asgari ödeme tutarı ödenmeyen kredi kartlarının nakit kullanımına veya nakit kullanımı ile mal ve hizmet alımına kapatılmasına ilişkin hükümlerinin, 31.12.2020 tarihine kadar kart çıkaran kuruluşlarca uygulanmayabileceğine karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR